Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı

Meteorolojinin Genel Müdürlüğü, yapmış olduğu son dakika açıklaması içerisinde İstanbul iliyle ilgili olarak kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den İstanbul'a uyarı


Meteorolojinin Genel Müdürlüğü, yapmış olduğu son dakika açıklaması içerisinde İstanbul iliyle ilgili olarak kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılmış olan söz konusu bu uyarıya bakılırsa, metrekareye ortalama bir şekilde 25 ila 50 kilogram yağış beklenmekte.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapmış olduğu son dakika uyarısı içerisinde İstanbulluları kuvvetli yağış hususunda uyarmış oldu. Analiz ile Tahmin Merkezi içerisinde yapılmış olan değerlendirmelere bakılırsa metrekareye ortalama bir şekilde 25 ila 50 kilogramlık bir yağış düşmesi beklenmekte. MGM ayrıca açıklama içerisinde sel ile birlikte taşkın riskine karşın da kentlileri uyarmış oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün Analiz ile Tahmin Merkezi tarafından yapılmış olan bu uyarıda, ''İstanbul ilinde görülecek sağanak ile birlikte gök gürültülü bir şekildeki sağanak yağışların, bu gece saatleri itibariyle etkisini çoğaltarak yarın (04.05.2020 Pazartesi günü) akşam saatlerine dek kuvvetli bir durumda devam edeceği ve metrekareye  ortalama bir şekilde 25 ila 50 kilogramlık bir yağış bırakacak olduğu tahmin edilmekte. Meydana gelmesi olanaklı ani sellerin yanı sıra su baskınları ile birlikte yıldırım konusundaki risk, yağış esnasında çok kuvvetli rüzgar ve ulaşım konusunda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve ayrıca çok daha tedbirli olunmalıdır.'' ifadelerine yer verildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.