Meteoroloji'den uyarı geldi

Meteoroloji'nin yapmış olduğu en son değerlendirmelere bakılırsa yurdumuzun batı kesimleri kuvvetli  bir durumdaki yağışın etkisi altında bulunacak.

Meteoroloji'den uyarı geldi


Meteoroloji'nin yapmış olduğu en son değerlendirmelere bakılırsa yurdumuzun batı kesimleri kuvvetli  bir durumdaki yağışın etkisi altında bulunacak. Doğu kentleriyle ilgili kar uyarısı yapılırken, söz konusu bu yağışların hafta ortasına kadar sürecek olduğu ön görüsü var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün aracılığıyla yapılmış olan en son değerlendirmelere bakılırsa, ülkemizin tamamının parçalı ve fazla bulutlu,  Ege Bölgesinin yanı sıra Marmara Bölgesi ile birlikte Akdeniz Bölgesi, Batı Karadeniz bölgesinin batı kesimleri, İç Anadolu bölgesinin güney kesimiyle batı kesimleri, Doğu Anadolu bölgesinin batı kesimleri, ve Güneydoğu Anadolu Bölgesiyle beraber Bitlis ili, Muş ili ve de Hakkari ili etrafının yağışlı geçecek olduğu tahminleri var.

Söz konusu yağışların; genel olarak yağmurla beraber sağanak şeklinde, Ege Bölgesi ile birlikte Akdeniz Bölgesinin kıyı kesimlerinde gök gürültülü bir şekilde sağanak yağış, Tunceli ilinin yanı sıra Erzincan ili ile birlikte Bingöl ili, Bitlis ili, Muş ili ve de  Hakkari ili etrafının yüksek kesimlerinde karla karışık yağmurun yanı sıra yer yer kar şeklinde olması konusunda da beklenti var. 

Söz konusu yağışların; Kıyı Ege Bölgesinin yanı sıra Balıkesir ili ile birlikte Çanakkale ilinin batı kesimleri,, Antalya iliyle beraber Burdur ilinin doğu kesimleri, Isparta ilinin güneyde kalan ilçeleri içerisinde çok kuvvetli, Güney Ege kıyılarıyla beraber Antalya ilinin merkezi ve de batı ilçeleri içerisinde yer yer çok kuvvetli olması konusunda beklenti var. Sabah saatleriyle beraber gece saatlerine doğru da doğu bölgeler içerisinde yer yer buzlanmanın yanı sıra don olayı beklentisi de var.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.