Meteoroloji'den uyarı

Soğuk havayla alakalı dalga geçmiş olduğumuz gün içerisinde Türkiye'yi etkisi altına başladı ve bugün  içerisinde de etkisini arttıracak.

Meteoroloji'den uyarı


Soğuk havayla alakalı dalga geçmiş olduğumuz gün içerisinde Türkiye'yi etkisi altına başladı ve bugün  içerisinde de etkisini arttıracak. Meteoroloji, İstanbul ili için karın yanı sıra buzlanma konusunda da bir uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılmış olan uyarı üzerinde kar yağışının bu akşam saatleri üzerinde başlayacak olduğu ifade edildi.

Söz konusu açıklama içerisinde; ''Bu akşam saatlerine doğru İstanbul ilinin tamamında yağmur biçiminde başlayacak durumda bulunan yağışın, akşam saatlerine doğru karla karışık bir şekilde yağmur ve bazı zamanlarda da kar yağışına dönüş yaparak gece süresince etkili durumda bulunacağı ve güney sahilleri içerisinde 2 ila 5 santim, kuzey ile iç bölgelerde ise 5 ila 9 santim yerde örtü yapacak olduğu tahmin edilmekte'' ifadelerine yer verdi.

Söz konusu uyarı üzerinde; ''Yarın sabah saatlerine doğru Avrupa Yakası içerisinde, öğleden sonraki zaman diliminde ise Anadolu Yakası'nda etkisini yitirmesi konusunda beklenti bulunan kuvvetli kar yağışla beraber hafta sonunda etkili durumda bulunacak soğuk havanın, Pazartesi günü sabah erken saatlere kadar ilk sırada buzlanma ile birlikte don olayının neden olabileceği ulaşım konusunda  aksamalar gibi  çeşitli olumsuzluklara karşı fazlasıyla dikkatli ve de  tedbirli olunması gereklidir'' şeklindeki bilgileri yer almış oldu.

Meteoroloji tarafından yapılmış olan açıklama üzerinde orta kuvvette beklenmekte olan kar yağışının bugün saatler 18:00'i gösterirken başlayıp yarın ise saatler 15:00'i gösterene dek devam edeceği ifade edildi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.