Meteoroloji uyardı

2019 senesinin  son günleri içerisinde yurdun tamamında etkisini arttırmaya başlayan soğuk hava dalgası, yeni sene içerisinde de aynı şekilde sürecek.

Meteoroloji uyardı


2019 senesinin  son günleri içerisinde yurdun tamamında etkisini arttırmaya başlayan soğuk hava dalgası, yeni sene içerisinde de aynı şekilde sürecek. Meteoroloji tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, pek çok ilde sağanak yağışın yanı sıra karla karışık  bir şekilde yağmur ve ayrıca kar yağışının etkili bir durumda bulunacağı ifade edildi.

Yeni sene içerisinde Doğu bölgelerinde kar yağışı yaşamı olumsuz bir şekilde etkilemeyi sürdürürken; Batı bölgelerinde de sağanak yağışlar etkisini hissettirmeye başladı. Gün içinde beklemekte olduğu sıcaklık değerlerini resmi bir durumdaki internet sitesinin üstünden duyurmuş olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Marmara Bölgesi ile birlikte Kıyı Ege Bölgesinde kuvvetli  bir şekilde rüzgarla beraber fırtına uyarısında bulunurken, meydana gelebilecek çatı uçması ile birlikte ağaç devrilmesi benzerindeki tehlikeler karşısında da vatandaşların çok daha tedbirli olmasını talep etti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca sağanak ile birlikte fırtına ve de  kar yağışına karşı bütün vatandaşlara uyarıda bulundu. İstanbul ili içerisinde yağmur ve  ayrıca Ankara ili içerisinde karla karışık bir şekilde yağmur beklentisi varken İzmir ilinde de bulutlu bir hava hakim durumda bulunacak. Antalya ilinin yüksek ilçeleri içerisinde dahi kar yağışı 30 santimlik bir boyu geçmiş vaziyette.

Marmara Bölgesinin tamamında fazla bulutlu  bir hava hakim olmuş durumdayken yağışların yağmurla birlikte sağanak şeklinde etkili durumda bulunması beklenmekte.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.