Meteorolojiden Ege Bölgesine bir uyarı

Ege Bölgesi içerisinde çok kuvvetli bir fırtına beklenmekte olduğu bildirildi.

Meteorolojiden Ege Bölgesine bir uyarı


Ege Bölgesi içerisinde çok kuvvetli bir fırtına beklenmekte olduğu bildirildi.

Meteorolojinin 2. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde; İzmir ile birlikte,  Çanakkale ili, Balıkesir ili, Manisa ili ve Aydın ilinde hala güney ile güneybatı yönlerinden  orta bir kuvvetle esmeye devam eden rüzgarın, yarın kuzey ile kuzeydoğuya dönüp kuvvetini  arttıracak olduğu belirtildi.

Çanakkale ilinin kuzey ve de batısıyla birlikte Balıkesir ilinin kuzey ilçeleri içerisinde  perşembe gece geç saatlerine kadar bazı zamanlarda fırtına şeklinde esecek olduğu belirtilen  açıklamada, yarın öğle saatlerinden sonra kuvvetini artıracak olduğu belirtilen rüzgarın Ege Denizi içerisinde  kuzey ile kuzeydoğu bölgelerinden 6 ila 8, bazı zamanlarda ise 7 ila 9 kuvvetlerinde çok kuvvetli  fırtına şeklinde esecek olduğu belirtildi.

Ege Denizi üzerindeki fırtınanın ise cuma akşam saatlerine kadar etkili olacağı  ile ilgili bilgiler verildi. Yetkililer ise, çatıların uçma ile birlikte ağaç ve direklerin devrilmesi konusundaki riskine ve  ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı çok daha dikkatli ve tedbirli olunması şeklinde uyarılarda  bulundu.

Meteoroloji tarafından yapılmış olan kuvvetli yağış uyarıları Bodrum Belediyesini de harakete geçirmiş oldu. Zabıtalar, anons yapıp vatandaşları sel ile birlikte su baskını ve de hortuma karşı uyardı. Bodrum ilçesinde yetkililer ayrıca, vatandaşları sel ile birlikte su baskınları, yıldırım, yağış esnasında kuvvetli rüzgar benzerindeki olumsuzluklara karşı çok daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.