Metrobüs durakları arasında büyük bir ücret farkı

İstanbul ili içerisinde geçmiş olduğumuz günlerde toplu ulaşım araçlarına %35  oranında bir zam kararı alınmıştı.

Metrobüs durakları arasında büyük bir ücret farkı


İstanbul ili içerisinde geçmiş olduğumuz günlerde toplu ulaşım araçlarına %35  oranında bir zam kararı alınmıştı. 10 Şubat Pazartesi gününden itibaren uygulamaya koyulmuş olan söz konusu bu yeni tarife üzerinde; tam elektronik bilet  tam olarak 3,50 Türk Lirası tutarında, öğrenci biletleri tam olarak 1,75 Türk Lirası tutarında, tam Mavi Kart  tam olarak 275 Türk Lirası tutarında, öğrenci Mavi Kartı da tam olarak 50 Türk Lirası tutarında belirlenmiş oldu. Ulaşımla alakalı zam kentin pek çok noktası üzerinde öğrencilerin yanı sıra vatandaşlar tarafından da protesto edilmiş oldu. Diğer taraftan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metrobüs duraklarının arasında değişik şekilde düzenlemiş olduğu zam oyunu tam 1 hafta sonrasında ortaya çıkmış oldu.

10 Şubat tarihinde alınmış olan zam kararından önce metrobüs 1 - 3 durak arasında sabit bir fiyat tarifesi  olarak 1,95 Türk Lirası tutarında uygulanmaktaydı. 4 - 9 durak arası da 3 Türk Lirası tutarında uygulanmış idi. Yeni gelen zamla beraber 1 - 3 durak arasında yeni ücret tarifesi sabit olarak ortalama 2,60 Türk Lirası tutarında bulunması gerekmekteyken bu oran %79 seviyesinde zam yapılıp 3. durak içerisinde 3,5 Türk Lirası tutarında yükseltilmiş oldu. Bunla beraber yenilenen ücret tarifesi 1 ile birlikte 2 ve 3 duraklar arasında değişik değişik belirlendi. Yeni tarife üzerinde 1 durak 2,5 Türk Lirası tutarında, iki durak 3 Türk Lirası tutarında, üç durak ise  3,5 Türk Lirası tutarında oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.