O yalıdaki çalışmalar durduruldu

İstanbul Boğazı üzerinde bir tane yük gemisinin çarpıp hasar vermiş bulunduğu tarihi bir özelliğe sahip Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son durumu havadan objektiflere yansını.

O yalıdaki çalışmalar durduruldu


İstanbul Boğazı üzerinde bir tane yük gemisinin çarpıp hasar vermiş bulunduğu tarihi bir özelliğe sahip Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son durumu havadan objektiflere yansını. Yalının ufak bir bölümüne onarım yapılmış olduğu görülürken, çalışmaların ise durmuş olduğu çok fazla dikkat çekmiş durumda.

Dümeni kilitlenmiş olan Malta bayrağına sahip dev geminin çarpmış olduğu Anadolu Hisarı üzerinde yer alan tarihi  bir özelliğe sahip Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın son durumu havadan çekilen görüntülerle net bir şekilde görüldü. Restorasyon ile ilgili çalışmalar esnasında yalının bir kısmının onarılmış olduğu, fakat çalışmaların ise durmuş olduğu çok fazla dikkat çekmiş durumda.

Beykoz ilçesinde yer alan tarihi yalıya çarptığı açıklanan Vitaspirit adlı geminin sahibinin sorumluluk konusundaki miktarı da tespit edilmiş durunda. Vitaspirit isimli geminin donatanı (sahibi) sorumlulukla alakalı miktarın sınırlandırılabilmesi amacıyla bir dava açmış idi. Mahkeme ise gemiye sahip olanın en yüksek sorumluluk sınırlarının faiziyle beraber 206 milyon 103 bin 865 Türk Lirası tutarında bulunduğuna hükmetmiş bir durumda.

Ne yaşanmıştı?

İstanbul Boğazı üzerinde Malta bayrağına sahip 225 metre boyu bulunan dökme  bir yük gemisi, Anadolu Hisarı üzerinde bulunan Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpmış idi. Kaza esnasında yaşamını yitiren veyahut yaralanan hiç kimse olmadı. Tarihi durumda bulunan yalı üzerinde çok büyük bir hasar meydana geldi. İstanbul Valiliği ise can kaybı ile birlikte deniz kirliliği bulunmadığını, söz konusu bu olayın ana makinanın komple stop etmiş bulunmasından dolayı yaşanmış olduğunu ifade etmişti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.