Ölüm sebepleri herkesi çok şaşırttı

Gaziantep ilinin İslahiye ilçesinde yer alan Çınarlı kırsal mahallesinin ormanlık alanında Mahalle muhtarı görevinde bulunan Mehmet Öztürk'e ait 2 tane çoban köpeği, 2 tane çakal ve 1 tane tilki ölü bir şekilde bulundu.

Ölüm sebepleri herkesi çok şaşırttı


Gaziantep ilinin İslahiye ilçesinde yer alan Çınarlı kırsal mahallesinin ormanlık alanında Mahalle muhtarı görevinde bulunan Mehmet Öztürk'e ait 2 tane çoban köpeği, 2 tane çakal ve 1 tane tilki ölü bir şekilde bulundu. Çok büyük korkuyla birlikte şaşkınlık yaşamakta olan Öztürk ile mahalleli, bu konuyla ilgili yetkililere bilgi verdi. Yapılmış olan ilk inceleme içerisinde hayvanlarda hiç bir şekilde mermi izi görülmezken hayvanların zehirlenmiş olduğu belirlendi. 

Köpeklere sürü otlatmakta olan Muhtar Öztürk, köpeklerinin aniden hınzır peşinden gitmiş olduğunu ve bir daha geri gelmediğini ifade etti. 3 gün geçtikten sonra aramaya gittiğindeyse köpeklerini telef olmuş bir durumda bulduğunu ifade eden Öztürk konuşmasında; ''Fazlasıyla şaşırdım, çok fazla korktum. Köpeklerimin hemen yanında 2 tane çakal ve 1 tane tilki de boydan boya bir şekilde yatıyordu. İlk önce silah ile vurulmuş olduğunu zannettim, ancak her hangi bir  şekilde saçma veyahut mermi izine hiç bir şekilde rastlamadım. Jandarma ile birlikte Milli Parklar Doğayı Koruma Şefliği'ne  de hemen haber verdim'' ifadelerine yer verdi. 

Yapılmış olan incelemelerde de çoban köpeklerinin ormanın içinde yemiş olduğu bozulmuş tavuk etiyle birlikte kemiklerinden zehirlenip telef olduğu, tilki ile çakalların da köpekleri yediği esnada zehirlenmiş olduğu belirlendi. 

Haberin üstüne mahalleli daha rahat bir nefes alırken ekipler ise, ormana atılmış olan bozulmuş  durumdaki tavuk etinin menşeiyle birlikte atan kişileri araştırmakta. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.