Onu görenler bir defa daha bakıyor

Gaziantep ili içerisinde yaşamını sürdüren Esat Kaplan  (49) 30 seneden beri toplamış olduğu değişik ülkeler ve dönemlere ait olan yaklaşık olarak 3 ton ağırlığı bulunan para koleksiyonuyla 9 sene öncesinde, Devri Alem Para Müzesi'ni kurarak açtı.

Onu görenler bir defa daha bakıyor


Gaziantep ili içerisinde yaşamını sürdüren Esat Kaplan  (49) 30 seneden beri toplamış olduğu değişik ülkeler ve dönemlere ait olan yaklaşık olarak 3 ton ağırlığı bulunan para koleksiyonuyla 9 sene öncesinde, Devri Alem Para Müzesi'ni kurarak açtı. Müzenin bahçe kısmına bir para ağacı yaptı. Kaplan, şimdi ise soğuk havalardan dolayı montunu kaplamış olduğu paralarla gezmeye başladı.

Yaklaşık  olarak 80 tane ülkeden toplamış olduğu kağıt ile madeni paraları iliştirmiş olduğu montla sokaklarda gezmeye başlayan Kaplan'a, ilk sırada kenti ziyarete gelmiş olan turistler olmak üzre vatandaşlar çok fazla ilgi göstermekte. Para kaplı durumdaki montu gören kişiler Esat Kaplan'ın yanına gelip fotoğraf çektirmekte, paralarla ilgili de soru sormakta.


Kaplan ayrıca, paranın insanın içini ısıtmakta olduğunu söyledi. Giymiş olduğu montun daha profesyonel bir şekilde olması amacıyla terziye siparişini ilettiğini açıklayan Kaplan şu şekilde konuştu:

''Malum 2019 senesinde kışın çok soğuk geçecek olduğu söyleniyor. Bilmektesiniz ki ekosistemde bir takım çarpıklıklar mevcut. Ben ise durup bir düşündüm, bu duruma bir çare bulmam gerek. En azından insanlara ufak bir sıcak mesaj bile olsa verebilmeyi planladım. Bu giymiş olduğum dünyanın en pahalı montlarından bir tanesi şu anda. Para var  ve huzur var, para var ve sıcaklık var. Bütün kışı bu şekilde geçireceğim. Biraz önce terzimle görüşme yaptım, yeni bir şeyler yapabilelim diye ölçümü alacak ve çok daha iyi bir mont dikmeye başlayacak bana üstü paralarla dolu durumda olan.''

Kaplan'ı görmüş olan vatandaşlar da paranın insanları sıcak tutabileceğini düşünmekte olduklarını ifade etti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.