Organik tarım %46 artmış durumda

Organik tarım geçmiş olduğumuz senelerde fazlasıyla popülerleşme göstermiş durumdayken, Avrupa ülkelerinin içinde 2012 senesinden bu zamana dek organik tarımın %46 artış gösterdiği saptanmış oldu.

Organik tarım %46 artmış durumda


Organik tarım geçmiş olduğumuz senelerde fazlasıyla popülerleşme göstermiş durumdayken, Avrupa ülkelerinin içinde 2012 senesinden bu zamana dek organik tarımın %46 artış gösterdiği saptanmış oldu.

Ajans Press platformunun, Eurostat verileri üzerinden elde etmiş olduğu bilgilere bakılırsa, Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde organik tarımın istatistikleri kesinleşti. Verilerin sonrasında 2012 senesinden bu zamana kadar organik tarımın %46 oranında artmış olduğu saptanmış durumda. Böylece 2019 senesi içerisindeki toplam organik alanın 13,8 milyon hektar durumda bulunduğu ifade edildi. Avrupa Birliği'nin ülkeleri arasında ise en büyük organik paya sahip durumda bulunan ülke de Avusturya şeklinde kaydedilmiş durumdayken, toplamda yer alan tarım alanının %25,3’lük kısmına denk gelmiş olduğu da saptanmış durumda. Organik tarım içerisinde en yüksek paya sahip durumda bulunan öteki ülkeler de Estonya (22,3)'nın yanı sıra İsveç (20,4) ile birlikte Çekya ve de İtalya (15,2) şeklinde saptanmış oldu. Ülkemizde de organik tarım yüzdesinin 1,4 seviyelerinde olduğu gözlenmiş durumda.

Medya takip kurumlarından biri olan Ajans Press, tarımla ilgili olarak basına yansımış olan haber adetlerini incelemiş oldu. Ajans Press adlı platformun basın arşivinden derlemiş olduğu bilgilere bakılırsa 2020 senesi içerisinde tarımla ilgili basına tam tamına 236.108 tane haber yansımış olduğu tespit edilmiş durumda. Yalnızca organik tarım şeklinde bakıldığı zaman da 3.766 tane haber çıkmış olduğu gözlenmiş durumda. Tarım destek kredisiyle alakalı haberler, çiftçinin içinde bulunmakta olduğu durumun yanı sıra tarla ve de market arasında yer alan fiyat uçurumları medya dünyasının en çok konuşmuş olduğu haberler olmuş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.