Osman Kavala tutuklanarak cezaevine gönderildi

Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olarak yürütülmeye devam edilen soruşturmanın dahilinde şüpheliler arasında yer alan Osman Kavala, ''siyasal ya da askeri casusluk'' şeklindeki suç sebebiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Osman Kavala tutuklanarak cezaevine gönderildi


Fetullahçı Terör Örgütü(FETÖ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişimine yönelik olarak yürütülmeye devam edilen soruşturmanın dahilinde şüpheliler arasında yer alan Osman Kavala, ''siyasal ya da askeri casusluk'' şeklindeki suç sebebiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Terör ile Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülmekte olan soruşturmanın kapsamında ''anayasal düzeni bozmaya teşebbüs'' şeklindeki suç sebebiyle tutuklu bulunmakta olan Osman Kavala'nın, Henri Barkey'lye çok yoğun bir şekilde şüpheli ilişkileri tespit edilerek ortaya çıkarıldı. Kavala, bu gerekçe gösterilerek ''siyasal ya da askeri casusluk'' şeklindeki suç sebebiyle de tutuklanması isteğiyle hızlı bir şekilde hakimliğe sevk edilmiş oldu. Osman Kavala, tutuklu bulunmakta olduğu cezaevinden SEGBİS aracılığı ile Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği içerisinde özel bir ifade vermiş oldu.

Nöbetçi durumdaki İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, atılı suç sebebiyle şüpheli durumda bulunan  Osman Kavala'nın tutuklanması konusunda bir karar verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.