Pençe Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi, 1 askerimiz şehit oldu!

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde yürütülen askeri faaliyetler kapsamında ikmal esnasında teknik nedenlerden dolayı acil iniş yapan Skorsky tipi helikopter kaza kırıma uğradı, yaşanan olay sonrasında 7 asker yaralanırken kayıp olarak aranan Uzman Çavuş Ümit Kesti'nin şehir olduğu açıklandı.

Pençe Kilit Operasyon bölgesinden acı haber geldi, 1 askerimiz şehit oldu!

Milli Savunma Bakanlığı tarafından Irak'ın kuzey bölgesinde yürütülen Pençe Kilit Operasyonu kapsamında teknik arızadan dolayı acil iniş yapan Skorsky tipi helikopter kaza kırıma uğradı. Yaşanan olay sonrasında bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken 7 askerin olay nedeniyle yaralandığı 1 askerinde kayıp olarak arandığı açıklandı.

Düşen uçakta bulunan bir askerin kayıp haberi sonrasında Milli Savunma Bakanlığı tarafından ''4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekât bölgesinde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7'si kurtarılmıştır. Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için Arama Kurtarma faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'' ifadelerini kullanıldı.

Düşen helikopterde bulunan yaralı 7 askerin sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi edinildikten sonra kayıp olarak aranan askerden acı haber geldi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ''Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde, 4 Eylül 2022 tarihinde Skorsky tipi bir helikopterimizin ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalarak kaza kırıma uğraması sonucu kahraman silah arkadaşımız P.Uzm.Çvş. Ümit KESTİ şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.'' ifadelerine yer verildi. 

Gelen acı haber sonrasında şehit olan P.Uzm.Çvş. Ümit Kesti'nin şehadet haberi Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde bulunan baba ocağına ulaştı, gelen haber sonrasında baba evine dev türk bayrağı asıldı. Şehit P.Uzm.Çvş. Ümit Kesti'nin yaklaşık 1,5 ay önce kardeşinin düğünü nedeniyle memleketine geldiği evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.