Rahşan Ecevit son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı

Rahşan Ecevit, tedavi görmeye devam ettiği Gülhane Eğitim ile Araştırma Hastanesi içerisinde çoklu organ yetmezliğinden dolayı 97 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

Rahşan Ecevit son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı


Rahşan Ecevit, tedavi görmeye devam ettiği Gülhane Eğitim ile Araştırma Hastanesi içerisinde çoklu organ yetmezliğinden dolayı 97 yaşındayken yaşamını yitirmişti. Ecevit ile ilgili olarak Kocatepe Camii içerisinde bir cenaze töreni gerçekleştirildi. Söz konusu bu törene Ecevit'in yakınlarının yanında siyasiler ile birlikte çok fazla sayıda vatandaş katılmış oldu. Rahşan Ecevit, öğle namazından hemen sonra kılınmış olan cenaze namazının sonrasında Devlet Mezarlığı'nda eşi merhum Başbakan görevini üstlenmiş Bülent Ecevit'in yanına defnedilmiş oldu.

Cuma günü akşam saatlerine doğru, tedavi görmekte olduğu GATA'da yaşamını kaybeden Rahşan Ecevit'in vasiyeti ise  eşi Bülent Ecevit'in yanına defnedilebilmekti. Bununla ilgili olarak yasal  bir düzenleme gerekliydi. Bu husus Erdoğan'a iletildi. Hemen sonrasında bütün siyasi parti temsilcilerinin arasında gereken yasal düzenleme gerçekleştirilmesi hususunda bir mutabakata varılmış oldu.

Rahşan Ecevit'in cenaze törenine katılım gerçekleştiren Kemal Kılıçdaroğlu, ''Onların bırakmış olduğu ilkeler bugün de sürdürmeye çalışmakta olduğumuz ilkelerdir'' şeklindeki ifadelerine yer verdi. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi ile birlikte DSP'nin kurucusu olan Rahşan Ecevit'in mezarına koyulabilmek amacıyla, memleketi Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesi içerisinden toprak yollandığı açıklaması yapıldı.





 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.