Rejime ağır bir darbe

Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde 10 Şubat tarihinden bu zamana kadar süren operasyonlar kapsamında Esed rejimine ait olduğu açıklanan 55 tane tankın yanı sıra 3 tane helikopter ile birlikte 15  tane zırhlı araç ve ayrıca 29  tane obüs imha edilmiş oldu.

Rejime ağır bir darbe


Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde 10 Şubat tarihinden bu zamana kadar süren operasyonlar kapsamında Esed rejimine ait olduğu açıklanan 55 tane tankın yanı sıra 3 tane helikopter ile birlikte 15  tane zırhlı araç ve ayrıca 29  tane obüs imha edilmiş oldu. 17 günlük süre zarfında tam tamına 1.709 tane rejim unsuru da  etkisiz bir duruma getirilmiş oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde 10 Şubat tarihinden bu zamana kadar süren operasyonlar kapsamında Esed rejimine çok ağır bir darbe vurmuş oldu.

İdlib kentinde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 17 günlük süre zarfında 1.709 tane rejim unsuru etkisiz bir duruma getirilmiş oldu. Operasyonlar kapsamında rejime ait  olduğu açıklanan 55 tane tankın yanı sıra 3 tane helikopter ile birlikte 18 tane zırhlı araç ve de 29 tane obüsün imha edildiği açıklandı. Söz konusu operasyonlar kapsamında 21 tane askeri aracın yanı sıra 4 tane doçka ile birlikte 6  tane mühimmat deposu ve ayrıca 7 tane havan etkisiz duruma getirilmiş oldu.

Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde Esed rejimi güçlerinin gerçekleştirdiği hava saldırısı kapsamında 33 tane askerimizin şehit olduğu açıklaması yapıldı. 

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.