Rumelifenerin'nde bir balıkçı teknesinin battığı açıklandı

Karadeniz üzerinde Rumelifeneri'nin yaklaşık olarak 20 ila 25 kilometre açık bölgesinde bir balıkçı teknesiyle tankerin çarpıştığı açıklaması yapıldı.

Rumelifenerin'nde bir balıkçı teknesinin battığı açıklandı


Karadeniz üzerinde Rumelifeneri'nin yaklaşık olarak 20 ila 25 kilometre açık bölgesinde bir balıkçı teknesiyle tankerin çarpıştığı açıklaması yapıldı.

Rus bayrağına sahip ve kimyasal madde taşımakta olduğu ifade edilen 140 metre uzunluğundaki Glard-2 adına sahip tanker bir tane balıkçı teknesine çarpmış durumda. Çarpışmanın da etkisi ile birlikte Dursun Ali Coşkun ismine sahip balıkçı teknesi batmış durumda. Tekne içerisinde yer alan altı tane balıkçıdan 3 tanesi kurtarılmış bir durumda, kayıp olduğu açıklanan üç kişiyi  ise arama çalışmaları halen sürüyor.

İstanbul Valiliği tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde; ''İstanbul ilinde yer alan Kilyos açık bölgesinde bu sabah saatler 06:35 civarında Rusya bayrağına sahip GLARD 2 adlı tanker gemisiyle Türk bayrağına sahip Dursun Ali Coşkun adı bulunan balıkçı gemisi çarpışmış; çarpışma sebebiyle Türk bayrağına sahip balıkçı gemisi batmış durumadır. Gemi içerisinde yer alan altı tane vatandaşımızın 3 tanesi balıkçılar tarafından kurtarılmış durumda, öteki üç vatandaşımızla ilgili olarak arama ile birlikte kurtarma çalışmaları Kıyı Emniyeti'nin yanı sıra Sahil Güvenlik ekipleri tarafından devam ettirilmektedir'' ifadelerine yer verildi.

Diğer taraftan İstanbul Liman Başkanlığındaki Boğaz Liman Başkanlığına bağlı Boğaz Trafik Kontrol Müdürlüğü tarafından alınmış olan bilgiye bakılırsa; bu sabah saatleri içerisinde meydana gelen sisten dolayı boğaz çift yönlü bir şekilde trafiğe kapatılmış durumda.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.