Sahte polisler saunada yakalandılar

İstanbul ili içerisinde kendisini polis gibi tanıtarak sözde kontrolle ilgili olarak durdurmuş oldukları turistlerin paralarını çaldıkları bilgisine ulaşılan yabancı uyruğa sahip 2 tane şüpheli filmleri hiç bir şekilde aratmayan bir baskın gerçekleştirilerek yakalandı.

Sahte polisler saunada yakalandılar


İstanbul ili içerisinde kendisini polis gibi tanıtarak sözde kontrolle ilgili olarak durdurmuş oldukları turistlerin paralarını çaldıkları bilgisine ulaşılan yabancı uyruğa sahip 2 tane şüpheli filmleri hiç bir şekilde aratmayan bir baskın gerçekleştirilerek yakalandı. Şüpheli şahısların baskın esnasında aynı sokak üzerinde bir sauna salonuna girmiş oldukları, saunanın içinde yer alan oturma kısmının altında saklandıkları esnada yakalandıkları bilgisine ulaşıldı. Üstlerinden hiç bir pasaport çıkmamış olan ve İran uyruğuna sahip olduklarını ifade eden şüpheliler arasındaki Cavad I'nın(43) parmak izinde yapılan incelemeden sonra 1989 senesinden bu zamana kadar sahte polis kimliği kullanarak para çalma suçlaması ile farklı adlarla 6 defa yakalanmış olduğu ve cezaevi firarisi konumunda bulunduğu tespit edildi. Şüpheli şahısların turistlerin paralarını çalmalarının yanı sıra sauna içerisinde yakalanma anları da güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.


İstanbul ilinde polise başvuruda bulunmuş olan 4 tane turist, yanlarına yaklaşmış durumdaki polis olduklarını ifade eden kişilerin sözde cepleri üzerinden çıkan paralara sahte bir durumda bulunduğunu ifade ederek el koymuş olduğunu ve yanlarından hızlı bir şekilde kaçmış olduğunu ifade etti. Asayiş Şubesi Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından olayla alakalı olarak başlatılmış soruşturma esnasında ifade vermiş olan mağdurlar arasından İsveç vatandaşlarından Adnan N. ise;  ''Yanıma yaklaşarak narkotik polislerinden olduklarını ifade ettiler. Kokain kullanmakta olduğumu ileri sürdüler. Ben bu suçlamayı kabul etmeyince de cebimde yer alan paraları görmeyi istediler. 2.400 dolar tutarındaki parayı inceledikten hemen sonrasında ise sahte olduğunu ifade ederek el koydular. Sonrasında ise yanımdan ayrılarak hemen kayboldular.'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.