Seyyar köprülerin sevkiyatı gerçekleştirildi

Terör örgütlerinden biri olan PKK / YPG'yi Fırat'ın doğu bölgesinden tamamen temizlemek maksadıyla başlatılmış olan Barış Pınarı Harekatı bütün hızı ile sürerken Fırat'ın üst kısmına da tanklarla birlikte zırhlı personel taşıyıcıların geçiş gerçekleştirmesinin sağlanabilmesi maksadıyla seyyar köprünün kurulması konusunda planlar yapılıyor

Seyyar köprülerin sevkiyatı gerçekleştirildi


Terör örgütlerinden biri olan PKK / YPG'yi Fırat'ın doğu bölgesinden tamamen temizlemek maksadıyla başlatılmış olan Barış Pınarı Harekatı bütün hızı ile sürerken Fırat'ın üst kısmına da tanklarla birlikte zırhlı personel taşıyıcıların geçiş gerçekleştirmesinin sağlanabilmesi maksadıyla seyyar köprünün kurulması konusunda planlar yapılıyor. Bunun sahilinde ise bölgeye çok fazla sayıda köprünün yollandığı ifade edidi.

Batı illeri içerisinde yer alan istihkam alayları üzerinden getirildiği açıklanan, 4 tane köprülü tank, askeri arabaların batağa ya da çamura hiç bir şekilde batmaması amacıyla kullanılmakta olan 4  tane ZTT (askeriyenin hasır aracı) ile birlikte 2 tane ZPT Gaziantep ilinin Karkamış ilçesine ulaşmış bir durumda. Burda yer alan Karkamış Sınır Kapısı üzerinden geçiş gerçekleştiren askeri konvoy, Suriye'de yer alan üs bölgesine doğru ilerlemeye devam etti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ise yapmış olduğu açıklama içerisinde, Barış Pınarı Harekatı'nın dahilinde tamamen etkisiz bir duruma getirilmiş olan toplam PKK ile birlikte PYD ve YPG'li terörist sayılarının 480 tane olduğu konusunda bir bildiride bulundu.


''Barış Pınarı Harekatı'nın dahilinde bütün gece süresince kara ile birlikte hava ateş destek vasıtalarının yanı sıra İHA'larla da desteklenmekte olan bu operasyonlar başarılı bir şekilde sürdü. Etkisiz bir duruma getirilmiş olan teröristlerin sayıları da 480 tane oldu.''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.