Sıkı bir denetim başlamış durumda

İçişleri Bakanlığı'nın vermiş olduğu bir talimatla araçlar üzerinde yetkisiz bir şekilde sesli ve de  ışıklı özelliğe sahip donanım (çakar) kullanımının önüne geçebilmek amacıyla hazırlanmış yeni kurallar 1 Kasım tarihinde  sabah saatlerinden itibaren uygulanmaya başlanmış oldu.

Sıkı bir denetim başlamış durumda



İçişleri Bakanlığı'nın vermiş olduğu bir talimatla araçlar üzerinde yetkisiz bir şekilde sesli ve de  ışıklı özelliğe sahip donanım (çakar) kullanımının önüne geçebilmek amacıyla hazırlanmış yeni kurallar 1 Kasım tarihinde  sabah saatlerinden itibaren uygulanmaya başlanmış oldu. Çok fazla sayıda şoför için ''çakar'' kullanımından 2.004 Türk Lirası tutarında, emniyet şeridini kullanıyor olmaktan dolayı da 1.002 Türk Lirası tutarında para cezası kesilmiş oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olan ekipler dün sabah saatlerinde kentin pek çok noktası üzerinde yetkisiz bir şekilde çakarlı arabaların kullanılmasının önüne geçebilmek amacıyla uygulama yapmaya başladı. Uygulama noktaları arasından bir tanesi de Kavacık'ta yer alan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişi olarak öne çıktı. Sabah erken saatlerde Avrupa yakasına geçme konusunda isteği okan pek çok çakarlı araç denetime alınmış bir durumda. Uygulamalar esnasında özellikle de ''korumayla görevli durumda bulunan korunan araçların'' şoförleri de ceza almış durumda. Çakar ile alakalı sistemleri söktüren ya da aktif hale getirmeyen bu araçlara da  emniyet şeridini kullandıklarından dolayı bir para cezası kesilmiş oldu. Yönetmeliğe bakılır ise bu söz konusu araçlar üzerinde tepe lambası ile birlikte koruma polisi veyahut korunmakta olan kişinin yer alması gerekli. Bunun yanı sıra resmi görevi bulunan sivil araçlar için de emniyet şerit ihlali konusunda bir ceza kesildi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.