Sokağa çıkma yasakları haziran ayında tamamen bitecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevinde bulunan Fuat Oktay ile birlikte bakanlıkların yapmış olduğu çalışmalar sonrasında hazırlanmış olan 4 aşamalı normalleşme planına bakılırsa, 24 kent içerisinde hafta sonlarında uygulanmaya koyulan sokağa çıkma yasaklarının haziran ayı içerisinde sona erdirilmesi planlanmakta.

Sokağa çıkma yasakları haziran ayında tamamen bitecek mi?


Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevinde bulunan Fuat Oktay ile birlikte bakanlıkların yapmış olduğu çalışmalar sonrasında hazırlanmış olan 4 aşamalı normalleşme planına bakılırsa, 24 kent içerisinde hafta sonlarında uygulanmaya koyulan sokağa çıkma yasaklarının haziran ayı içerisinde sona erdirilmesi planlanmakta. Fakat bu kararla ilgili olarak bayramdan sonra vaka durumlarındaki iyileşme de gözetiliyor olacak.

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelenin dahilinde 24 tane kent içerisinde sokağa çıkma yasakları uygulanmakta. 24 tane il içerisinde her hafta sonunda uygulanmakta olan sokağa çıkma yasakları haziran ayı içerisinde komple sona etmiş olacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevinde bulunan Fuat Oktay'ın bakanlıklarla hazırlamış olduğu 4 aşamadan oluşan normalleşme planına bakılırsa; hafta sonunda uygulamaya koyulan sokağa çıkma yasaklarının Ramazan Bayramı'ndan sonrasına kadar sürmesi konusunda planlar var.

Bayraman hemen sonra vaka durumlarındaki iyileşmenin devam etmesi halinde sokağa çıkma kısıtlamalarına haziran ayı içerisinde son verilmesi isteniyor. Ayrıca 65 yaş ve üstündekilerin yanı sıra 20 yaş  ve altına uygulamaya koyulan sokağa çıkma kısıtlamasının da bu söz konusu takvimle beraber haziran ayının orta dönemlerinde son bulması planlanmakta. Buna bakılır ise 16 - 19 Mayıs tarihleri ile birlikte ramazan bayramının yer almış olduğu 23 - 26 Mayıs tarihleri içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması ön görülmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.