SON DAKİKA! Kayserispor maçında Fenerbahçeye deplasman yasağı sonrasında mahkeme kararını verdi!

Yaşanılan deprem sonrasında stadyumlarda "Hükümet istifa" sloganlarının atılması nedeniyle Fenerbahçe'nin Cumartesi günü oynayacağı Kayserispor maçına deplasman yasağı getirilmişti, Kayseri 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan karada deplasman yasağında ki yürütmenin durdurulmasına karar verildi.

SON DAKİKA! Kayserispor maçında Fenerbahçeye deplasman yasağı sonrasında mahkeme kararını verdi!

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada Kayseri İl Güvenlik Kurulu tarafından Cumartesi günü oynanacak olan Kayserispor maçına Fenerbahçe maçına konuk takımın seyircisinin alınmayacağı açıklanmış, yapılan açıklama sonrasında spor ve siyaset karışmıştı.

Gelen tepkiler sonrasında Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından 4 Mart tarihinde oynanacak olan Kayserispor maçına deplasman yasağı getirilmesi nedeniyle mahkemeye başvuru yapıldı.

Yapılan başvuru sonrasında Kayseri 2. İdare Mahkemesi tarafından alınan kararda deplasman yasağı yürütme kararının durulmasına hükmedildi. 

Yapılan mahkeme sonrasında, mahkemenin gerekçeli kararı ortaya çıktı, "Dava konusu işlemin Yukatel Kayserispor-Fenerbahçe AŞ arasında gerçekleştirilecek müsabakada misafir tribünün kapatılarak, misafir takım taraftarlarının stadyuma alınmamasına ilişkin olduğu ve söz konusu müsabakanın 4 Mart'ta gerçekleştirileceği dikkate alındığında uygulanmakla etkisi tükenecek idari işlem mahiyetinde olması ve uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararlar doğurabilecek nitelikte bulunması nedeniyle savunma verilmesi ve ara karar gereklerinin yerine getirilmesine ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilmesine kadar dava konusu işlemin teminat alınmaksızın yürütmesinin durdurulmasına, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20. ve 27. maddeleri uyarınca savunma ve ara kararına cevap verme süresinin 1 gün olarak belirlenmesine, ara kararı gereğinin yerine getirilmesinin zorunlu olduğu hususunun davalı idareye bildirilmesine oy birliğiyle karar verildi" ifadelerine yer. verildi. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.