Sonbahar yapraklarını tam 3 gün boyunca süpürmeyecekler

Sonbahar ile beraber sararıp dökülmeye başlayan yaprakların oluşturmuş olduğu doğa manzaralarının arasında vatandaşların dolaşabilmesi amacıyla Tokat Turhal Belediyesi tam 2 seneden beri değişik bir uygulama yapmakta.

Sonbahar yapraklarını tam 3 gün boyunca süpürmeyecekler


Sonbahar ile beraber sararıp dökülmeye başlayan yaprakların oluşturmuş olduğu doğa manzaralarının arasında vatandaşların dolaşabilmesi amacıyla Tokat Turhal Belediyesi tam 2 seneden beri değişik bir uygulama yapmakta. İlçe içerisinde kaldırım ile caddelere, parklara dökülmekte olan ağaç yaprakları 3 günlük bir zaman boyunca süpürülmüyor. Bu şekilde vatandaşlar sararıp dökülmüş olan yaprakların üstünde yürüyüş yaparak hatıra fotoğrafı çekinip doğa harikası olan görüntüleri ölümsüzleştirmekte.

Turhal'ın Belediye Başkanı görevinde bulunan Yılmaz Bekler, ilçe içerisinde 2 seneden beri süren uygulamayı bu sene içerisinde de yapacak olduklarını, bu yönde temizlik işçilerine ise yaprakların süpürülmemesi konusunda bir talimat vermiş olduğunu ifade etti. İnsanların bu uygulamadan fazlası ile mutlu olduğunu da belirten Başkan Bekler; ''Ağaçların yapraklarını caddelerimizle birlikte parklarımızdan toplamamaktayız. İnsanlarımızın sonbahar mevsimini doyasıya bir şekilde yaşamalarını istemekteyiz. Vatandaşlarımız bana yolladıkları mesajları içerisinde yaprakların üstünde yürümeyi istediklerini ancak temizlik işçilerinin günlük süpürdüklerinden dolayı bunu yapamadıklarını ifade ediyorlar. Bizler ise 2 sene önce Turizm Gönüllülerinden Fatma Esin Tuna'nın teklifi sonucunda 3 gün boyunca yaprakları toplamama gibi bir kampanya başlatmıştık. Bu yıl kampanyayı tekrar uygulayacağız. Sonrasında ise en güzel sonbahar fotoğrafları isimli bir sergi açacağız'' ifadeleriyle konuştu. 

Turhallı olan vatandaşlar ise uygulamadan duymakta oldukları memnuniyeti dile getirip bol bol sonbahar manzarası resimleri çekindi. Çocuklar da dökülmüş olan yaprakların arasında oynayıp sonbaharın tadını doyasıya bir şekilde çıkardı. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.