Suriyeliler sınırlara akın etmeye başladı

Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde askerlerimize gerçekleştirilen hava saldırısı sonrasında otuzüç tane askerimizi şehit vermiş olduk.

Suriyeliler sınırlara akın etmeye başladı


Suriye'de yer alan İdlib kenti içerisinde askerlerimize gerçekleştirilen hava saldırısı sonrasında otuzüç tane askerimizi şehit vermiş olduk. Şehit ile alakalı haberin hemen sonrasında Türkiye'nin Avrupa'ya açılmakta olan sınır kapılarını mültecilere açmış olduğu iddialarının sonrasında Türkiye'de yaşamını sürdüren çok fazla  sayıda Suriyeli mülteci sınıra akın etmeye başladı. Avrupa'ya gitme konusunda isteği bulunan mülteciler, sınır kapıları üzerinde çok uzun kuyruklar oluşturmuş oldu.

Edirne ili içerisinde düzensiz göçmenlerle alakalı hareketlilik çoğaldı. Gece yarısı itibariyle Avrupa'ya geçiş yapmayı isteyen onlarca sayıdaki düzensiz göçmen Edirne iline kadar gelip sınıra doğru yaya bir şekilde harekete geçmiş oldu. Avrupa sınırında yer alan kentin bir çok noktası üzerinde gruplar halinde arasında kadınların yanı sıra çocukların da yer aldığı düzensiz göçmenler sınırda yer alan köylere doğru yürümeye başladı.

Düzensiz göçmenlerden büyük bir kısmı taksilerin yanı sıra otobüslerle de Edirne'ye gelmeye başlamış oldu. Düzensiz bir durumdaki göçmenler Yunanistan'a geçiş yapabilmek maksadıyla sınıra hareket etmekte. Bazı grupların arasında aileler de bulunuyor. Ailelere aynı zamanda bebeklerinin yanı sıra çocukları da eşlik etmekte.

İzmir ilinde yer alan Dikili ilçesi içerisinde bir araya gelmiş olan 160 tane mülteci, Yunanistan'a geçiş gerçekleştirmek amacıyla sahilde toplanmış oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.