Tam 500 kişi aynı yalan kullanılarak dolandırılmış

Ankara ili içerisinde yaklaşık olarak 500 vatandaş, Katar'da başkent olan Doha kentinde okulla beraber hastane inşaatı esnasında 3.000 ila 3.500 dolar tutarının arasında maaşla çalışabilmek amacıyla iş sözleşmesi imzalatarak, 500'er dolar tutarına sahip ''işe yerleştirme'' konusundaki ücreti aldıktan sonra ortadan kaybolmuş olduğunu ileri sürdükleri inşaat firması sahibiyle alakalı savcılığa suç duyurusu gerçekleştirdi.

Tam 500 kişi aynı yalan kullanılarak dolandırılmış


Ankara ili içerisinde yaklaşık olarak 500 vatandaş, Katar'da başkent olan Doha kentinde okulla beraber hastane inşaatı esnasında 3.000 ila 3.500 dolar tutarının arasında maaşla çalışabilmek amacıyla iş sözleşmesi imzalatarak, 500'er dolar tutarına sahip ''işe yerleştirme'' konusundaki ücreti aldıktan sonra ortadan kaybolmuş olduğunu ileri sürdükleri inşaat firması sahibiyle alakalı savcılığa suç duyurusu gerçekleştirdi. Pasaportlarını şirketin ofisi içerisinde terk edilmiş halde yer alan işçi adayları, şirket sahibi  olduğu öğrenilen B. T.'den şikayetçi oldular.

Ankara ili içerisinde bir inşaat şirketi, Katar'ın başkenti olan Doha kentinde yapılacağı ileri sürülen okul ile birlikte hastane inşaatı konusunda Türkiye'den tam olarak 500 tane demir ile birlikte kalıp ustasıyla özel bir iş sözleşmesi imzası attı. ''Yurtdışı Hizmet Akdi'' başlığına sahip olan beş sayfadan oluşan sözleşme içinde işçilere 3.000 ile  3.500 dolar tutarının arasında maaş verilecek olduğu ifade edildi. 

Sözleşme içerisinde, ''Tanrıverdi İnşaat ve Danışmanlık Hizmetleri'' isimli firma işveren şeklinde yer almaktayken, işçilerin ise ''Katar Doha Şantiyesi'' içerisinde çalışacak oldukları da ifade edildi. Sözleşme imzalarının atılması sonrasında şirket, iddialara bakılırsa işçi adaylarının hepsinden ''işe yerleştirme ücreti'' isminin altında tam tamına 500'er dolar ödeme aldı.

İşçiler çok fazla zaman geçmeden dolandırıldıklarını anlayarak savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.