Toplu taşıma oranında %10'lük bir düşüş

Korona virüsün Türkiye'ye sıçradığının açıklanmasının hemen sonrasında vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanmanın yerine kendi arabalarıyla trafiğe çıkmaya başlamış oldu.

Toplu taşıma oranında %10'lük bir düşüş


Korona virüsün Türkiye'ye sıçradığının açıklanmasının hemen sonrasında vatandaşlar toplu taşıma araçlarını kullanmanın yerine kendi arabalarıyla trafiğe çıkmaya başlamış oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılmış olan açıklamaya bakılırsa İstanbul ili içerisinde toplu taşıma arabaları kullanma oranında %10'luk bir azalma meydana geldi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yapılmış olan özel bir açıklamaya bakılırsa İstanbul ili içerisinde toplu taşıma  arabalarını kullanma konusundaki oran %10'a kadar düşmüş oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yetkilileri tarafından alınmış olan bilgiye bakılırsa 9 Mart tarihinde 7.441.316 kişi olarak ölçülen kullanım oranı 10 Mart tarihinde ise 7.051.925 kişiye, 11 Mart tarihi içerisinde 7.001.360 kişiye, 12 Mart tarihi içerisinde de 6.731.295 kişiye kadar düşmüş oldu.

Diğer taraftan geçmiş olduğumuz gün içerisinde virüsten korunma konusunda isteği bulunan vatandaşlardan bazıları da toplu ulaşım arabalarını kullanmanın yerine kendi arabalarıyla trafiğe çıkmaya başlamış oldu. Bunun mevcut durumdaki etkisi de İstanbul  ilinde yer alan trafiğe yansımaya başlamış durumdayken yollarda yer  alan durum havadan ve ayrıca yerden görüntülenmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.