Trakya'nın 15 senelik doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek

Daha öncesinde Tekirdağ ilinde yer alan Kapaklı ilçesinin yanı sıra Karaağaç ile birlikte Kazak Gölü bölgesinde yürütülmekte olan sondaj çalışmalarından sonuç almış bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Pınarca Mahallesi'nde yer alan iki tane kuyuda daha doğal gaz bulmuş oldu.

Trakya'nın 15 senelik doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek


Daha öncesinde Tekirdağ ilinde yer alan Kapaklı ilçesinin yanı sıra Karaağaç ile birlikte Kazak Gölü bölgesinde yürütülmekte olan sondaj çalışmalarından sonuç almış bulunan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Pınarca Mahallesi'nde yer alan iki tane kuyuda daha doğal gaz bulmuş oldu. Ortalama bir şekilde beş aydan beri devam eden arama çalışmaları sonrasında söz konusu kuyularda ortalama bir şekilde 200 milyon metreküp büyüklüğünde bir doğal gaz rezervinin bulunduğu açıklaması yapıldı. Tahmini bir şekilde 3.800 metre büyüklüğündeki kazı çalışmaları sonrasında bulunmuş olan gazın, Trakya bölgesinin ortalama bir şekilde 15 senelik doğal gaz ihtiyacını karşılaması konusunda beklenti bar.

Konuyla alakalı bir şekilde açıklama gerçekleştiren Pınarca Mahallesinin Muhtarı da, ''TPAO aracılığıyla mahallemiz sınırlarının içinde iki kuyuda doğal gaz arama konusunda çalışma yapıldı. İki kuyu içerisinde de doğal gaz bulunmuş oldu. Bu söz konusu doğal gazın Trakya'mıza 15 sene yetecek olduğu söylenmekte. Yetkili isimler ortalama bir şekilde 200 milyon metreküp doğal gaz bulunduğunu ifade ediyor'' şeklinde konuştu.

Doğal gazın yanında bölge üzerinde termal su çalışmalarının da bulunmakta olduğunu ifade eden Muhtar daha sonrasında ise; ''Milletimiz olarak çok büyük bir sevinç bulmuş olduk. İnşallah bu bölge üzerinde gerçekleştirilen öteki çalışmalar esnasında da doğal gaz bulunabilir ve ülke olarak dışa bağımlılıktan kurtulmuş oluruz. Yetkili isimler söz konusu bu çalışmaların süreceğini söylemekteler. Doğal gaz çalışmaları hariç olarak termal su çalışmaları da aralıksız olarak devam ediyor.'' şeklindeki ifadelerine yer verdi..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.