TSK'dan sınıra hava savunma sistemleri

İdlib kenti içerisinde Türk askerine karşı gerçekleştirilen hava saldırısı sonrasında şehitler vermememizin hemen sonrasında harekete geçilmeye başlandı.

TSK'dan sınıra hava savunma sistemleri


İdlib kenti içerisinde Türk askerine karşı gerçekleştirilen hava saldırısı sonrasında şehitler vermememizin hemen sonrasında harekete geçilmeye başlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri, sınır bölgesine alçak irtifa hava savunma sistemlerinin sevkiyatını gerçekleştirdi. Bu söz konusu sistem harekat halinde bulunan birlikleri helikopter ile birlikte alçak irtifadan uçuş gerçekleştiren uçaklara karşı korumakta.

Suriye üzerinde görevli  halde bulunan Türk askerlerinin hava saldırılarından dolayı şehit olmasının sonrasında sınır bölgesinde alçak irtifa hava savunma sistemlerinden biri olarak öne çıkan Atılgan sevkiyatı gerçekleştirildi. Söz konusu bu sistem helikopterler ile birlikte alçak  durumdaki irtifadan uçuş gerçekleştiren uçaklara karşı etkili olmakta.

Suriyenin rejimi, İdlib kenti ile Halep kırsalı üzerinde saldırılarını sürdürmekte. Bölge üzerinde savaş uçakları, sivil yerleşim yerlerinin yanında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üslenmiş olduğu alanların etrafını bombalamayı devam ettirmekte.

Türk Silahlı Kuvvetleri de Serakib ile birlikte Neyrab kentindeki rejim hedeflerini topçu atışlarıyla birlikte vurdu. Muhaliflerin de Halep batı bölgesinde kalan Şeyh Süleyman hattı üzerinde bir grup rejim milisini füzeyle vurmuş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Milliyet gazetesinden Seyfettin Ersöz'ün yapmış olduğu özel bir habere bakılırsa rejim unsurlarını, saldırılarını M4 otoyolunun güney kısmında yoğunlaştırmış durumda. Rus savaş uçaklarının da M4 güney kısmında Sifohen ile birlikte Kensafra ve de  Kefer Uveyyid kasabasına hava saldırısı gerçekleştirmiş olduğunu ifade ediyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.