TSK Kıyafetlerinde değişiklik

Milli Savunma Bakanlığı tarafından uzun bir zamandan beri yürütülmekte olan çalışmanın bitirilmesinin sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde çok daha yeni bir uygulama yaşama geçmiş durumda.

TSK Kıyafetlerinde değişiklik


Milli Savunma Bakanlığı tarafından uzun bir zamandan beri yürütülmekte olan çalışmanın bitirilmesinin sonrasında Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde çok daha yeni bir uygulama yaşama geçmiş durumda. Öteki orduların yanı sıra yurt dışında yer alan örnekleri de dikkate alınıp çok daha detaylı bir şekilde yapılmış olan çalışmadan sonra ''karacılar'', harici bir kıyafet şeklinde isimlendirilen resmi üniformayla beraber şapka kullanmanın yerine bere kullanmaya başlamış oldu.

Yeni getirilmiş olan uygulama  ise Genelkurmay Başkanı  görevinde buluna nOrgeneral Yaşar Güler'in NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanını karşılamış olduğu tören esnasında da dikkat çekmiş bulundu.

Genelkurmay Başkanı görevinde bulunan Orgeneral Güler, NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı  görevinde buluna nOrgeneral Tod Wolters'la beraber perşembe gününde bir araya gelmiş, konuk durumda bulunan komutanı da Genelkurmay Karargahı üzerinde törenle karşılamış idi.

Söz konusu bu tören esnasında, Genelkurmay Başkanı görevinde buluna nOrgeneral Güler'in üniforması içerisindeki bir detay çok fazla dikkati çekmiş oldu. Daha önce gerçekleştirilen törenler esnasında şapka takmış olan Orgeneral Güler'in, bu tören esnasında bere kullandığı gözlere çarptı. Elde edilen bilgiye bakılırsa, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde resmi üniforma üzerinde bere kullanılması, yeni başlamış olan uygulamanın sonucu yaşama geçmiş bulunan önemli bir değişiklik.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.