TSK o havaalanını imha etti 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarafından Esed rejimine karşı başlatılmış olan Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Halep'te yer alan  Neyrab askeri havaalanı tamamen kullanılamaz duruma getirilmiş oldu.

TSK o havaalanını imha etti 


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarafından Esed rejimine karşı başlatılmış olan Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında Halep'te yer alan  Neyrab askeri havaalanı tamamen kullanılamaz duruma getirilmiş oldu. Bu söz konusu üs, Türk Silahlı Kuvvetleri ve e  sivillere karşı saldırı gerçekleştiren Esed rejimi uçaklarının kullanmaya devam ettiği üs şeklinde ön plana çıkmaktaydı.

Geçmiş olduğumuz perşembe gününde Esed rejiminin İdlib kentinde gerçekleştirdiği hava saldırısı kapsamında 34 tane askerimiz şehit olmuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri bu söz konusu acı gelişmenin hemen sonrasında Esed'e karşı Bahar Kalkanı Harekatı'nı başlatmış oldu. Türk Ordusu, harekat esnasında arka arakaya başarılı sonuçlar almayı sürdürüyor.

Beşşar Esed ile alakalı rejimin saldırılarına karşılık vermiş olan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), rejimin Halep kentinde yer alan bir havaalanını kullanılamaz duruma getirmiş oldu.

Halep'in merkezinde yer alan dış bölgelerdeki Neyrab askeri havaalanı, Esed rejiminin İdlib kentinde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanı sıra sivillere yönelik saldırılar esnasında çok sık bir şekilde kullanmakta olduğu üslerden bir tanesi olarak bilinmekteydi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmiş olduğumuz gün SİHA'ların yanı sıra ateş destek vasıtaları aracılığıyla yapmış olduğu vuruşların sonrasında Neyrab askeri havaalanı ağır  bir şekilde hasar alıp kullanılamaz duruma gelmiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.