Turizme rekorla başladık

Kültür ile Turizm Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, turizm konusunda 2019 senesini rekorla kapatmış olan Türkiye, yeni seneye çok hızlı başladı ve bütün zamanların çok yüksek Ocak ayının yabancı ziyaretçi sayısına ulaşmış oldu.

Turizme rekorla başladık


Kültür ile Turizm Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya bakılırsa, turizm konusunda 2019 senesini rekorla kapatmış olan Türkiye, yeni seneye çok hızlı başladı ve bütün zamanların çok yüksek Ocak ayının yabancı ziyaretçi sayısına ulaşmış oldu. Senenin ilk ayı içerisinde Türkiye'yi  tam olarak 1.787.435 tane yabancı ziyaret etmiş oldu. Geçmiş olduğumuz senenin aynı ayına bakıldığında, yabancı ziyaretçi sayısı konusunda %16,11 oranında bir artış yaşanmaktayken, bütün zamanların en üst seviyedeki Ocak ayının ziyaretçi sayısına ulaşılmış bulundu.

Türkiye'ye en fazla ziyaretçi yollayan ülkeler sıralaması konusunda da daha önceki sene göre, %21,22 oranındaki bir artışla Bulgaristan, birinci sıra üzerinde yer almış oldu. Sıralama üzerinde %18,06 oranındaki artışla Gürcistan 2., %42,40 oranındaki bir artışla da Rusya 3. oldu. Ocak ayı içerisinde çok büyük bir oransal artışla dikkat çekmiş olan Rusya'yı Almanya ile birlikte İran takip etti.

Türkiye'ye Ocak ayı içerisinde gelmiş olan toplamdaki yabancı ziyaretçi sayısının 15.315 tanesi günübirlikçi olarak öne çıkarken, bu söz konusu rakamın toplam içinde yer alan payı da %0,86 seviyesindeydi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.