Türkiye adeta beşik gibi sallanıyor

Ege Denizi üzerinde saatler 16:36'yı gösterirken 4,6 büyüklüğüne sahip bir deprem meydana gelmiş oldu.

Türkiye adeta beşik gibi sallanıyor


Ege Denizi üzerinde saatler 16:36'yı gösterirken 4,6 büyüklüğüne sahip bir deprem meydana gelmiş oldu. Söz konusu bu depremin ise tam olarak 5.5 kilometrelik derinlikte meydana geldiği açıklaması yapıldı.

İçişleri Bakanlığının Afet ile Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) üzerinde yer alan verilere bakılırsa Ege Denizi üzerinde Muğla ilinin açık bölgesinde saatler 16:36'yı gösterirken 4,6 büyüklüğüne sahip bir deprem gerçekleşti. Söz konusu bu deprem ise yerin tam olarak 5.54 kilometrelik derin kısmında gerçekleşmiş oldu. Depremin Muğla ilinde yer alan Bodrum ilçesi ile birlikte Datça ilçeleri içerisinde de hissedilmiş olduğu bilgisine ulaşıldı.

Boğaziçi Üniversitesinin Kandilli Rasathanesi ile birlikte Deprem Araştırma Enstitüsü ise yapmış olduğu açıklamada depremin gerçekleşmiş olduğu şiddetini 4,6 şeklinde açıklamış oldu. Kandilli'nin üzerinde yer alan verilere bakılırsa deprem yerin tam olarak 4.8 kilometrelik bir derinlikte gerçekleştiği ifade edildi.

Ancak deprem sadece bu bölgeyle sınırlı değildi, bu depremin ardından Küçükkale - Tire (İzmir)'de 2.0 büyüklüğünde bir deprem, Akdeniz açıklarında 2.7 büyüklüğünde bir deprem, Ee Denizi'nde Kuşadası Körfesi'nde 1.9 büyüklüğünde bir deprem, yine Ege denizinde 2.1 ve 1.8 büyüklüğünde iki ayrı deprem, Üzümler - Tire (İzmir)'de 2.8 büyüklüğünde bir deprem, Manisa ilinde yer alan Yeşilköy'de 2.0 büyüklüğünde bir deprem ve Akdeniz açıklarında da 2.0 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.