Ünlü sosyolog yaşamını yitirdi

Ünlü Siyaset Sosyologlarından biri olan Profesör Nur Vergin İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde yer alan evinde ölü bir şekilde bulundu.

Ünlü sosyolog yaşamını yitirdi


Ünlü Siyaset Sosyologlarından biri olan Profesör Nur Vergin İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesinde yer alan evinde ölü bir şekilde bulundu. Polis ekipleri tarafından yapılmış olan ön incelemelerde 80 yaşında bulunan Vergin'in ölümü konusunda şüpheli bir durum bulunmadığı ifade edildi.

Siyaset sosyologu şeklinde tanınan Profesör Nur Vergin'in binasında yaşamını sürdüren komşular 80 yaşında olan Vergin'den iki günden beri bilgi alamadığı için polislere bilgi vermiş oldu. Aynı zamanda Alzheimer hastası olduğu da ifade edilen Vergin'in adresine saatler 17:00 civarında gitmiş olan ekipler, kapıyı çalmış oldu. Kapıyı açan hiç kimse olmadığı için çilingir çağrılmış oldu. Çilingirin kapıyı açmasıyla beraber içeri girmiş olan ekipler, Profesör Nur Vergin'in yaşamını yitirmiş olduğunu tespit etti.. Polis ekipleri tarafından yapılmış olan ön incelemeler esnasında sosyologlardan Vergin'in ölümü konusunda şüpheli bir durum bulunmadığı ifade edildi.S

Sosyologlardan Nur Vergin, 21 Eylül 1941 tarihi içerisinde İstanbul ilinde dünyaya geldi. Çocukluk ile birlikte gençlik dönemleri yurt dışında geçmiş olan Vergin, Paris Sorbonne Üniversitesi içerisinde de sosyoloji eğitimleri almış oldu. Ülkemize 1973 senesinde dönüş gerçekleştiren Vergin 1 senelik zamanın ardından İstanbul Üniversitesinin İktisat Fakültesine çalışmalarına başladı. Sosyoloji ile alakalı doçentliğini 1980 senesi içerisinde tamamlamış olan Vergin, bir zamanlar da İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi içerisinde çalışmış oldu. Burda yapmış olduğu çalışmaları ile birlikte profesör olmuş bulunan Nur Vergin, Marmara ile birlikte Bilkent üniversiteleri içerisinde de öğretim üyeliği yapmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.