Van Gölü'nde göçmen faciası

Van Gölü içerisinde kaçak  olduğu tespit edilen göçmenleri taşımakta olan teknenin battığı açıklanırken kazanın yaşandığı bölgeye de  çok fazla sayıda kurtarma ekibiyle birlikte arama ekibi yollandı.

Van Gölü'nde göçmen faciası


Van Gölü içerisinde kaçak  olduğu tespit edilen göçmenleri taşımakta olan teknenin battığı açıklanırken kazanın yaşandığı bölgeye de  çok fazla sayıda kurtarma ekibiyle birlikte arama ekibi yollandı. Teknenin  ani bir şekilde alabora olmasından dolayı; 7 kişi yaşamını yitirirken 64 kişininse yaralandığı açıklandı.

Valilik tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, sabah saatler 02:30 ila 03:00 civarında ilçede yer alan Erikbağı köyü ile Karşıyaka köyünün arasında kalmakta olan Van Gölü'nın kıyısına yakın bir akan üzerinde Pakistan uyruğu ile birlikte Bangladeş uyruğu ve Afganistan uyruğuna sahip düzensiz göçmenleri taşımakta bulunan teknenin kıyıya yaklaştığı esnada alabora olduğu ifade edildi.

Söz konusu bu açıklama içerisinde, şu ifadeler yer aldı: İlk yapılmış olan belirlemelere bakılırsa olayın yaşandığı yerde 5 kişi ölü bir şekilde bulunmuş durumdayken götürüldükleri Adilcevaz hastanesinde 2 kişinin de yaşamını yitirmesiyle birlikte toplam olarak 7 tane şahıs yaşamını yitirmiştir.

Kurtulduğu açıklanan 64 kişi ise, barınma ile birlikte  bakım ihtiyaçları hızlı bir şekilde giderilmek ve ayrıca resmi işlemleri de yapılmak üzere Adilcevaz ilçe merkeziyle birlikte Ahlat ilçesi ve Tatvan ilçesindeki hastanelerimize nakil edilmiş durumdadır. Bölge üzerinde, jandarma ekipleri ile birlikte AFAD ekipleri ve emniyet dalgıç ekipleri tarafından arama, tarama ve  ayrıca kurtarma faaliyetleri devam etmektedir. Olayla alakalı olarak adli ve ayrıca idari soruşturma başlatılmış bir durumdadır.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.