Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı istemeye başladı

Çin'de yer alan Vuhan kenti üzerinden dünyaya yayılmakta olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile alakalı salgın Türkiye'ye de sıçramış durumda.

Vatandaşlar sokağa çıkma yasağı istemeye başladı


Çin'de yer alan Vuhan kenti üzerinden dünyaya yayılmakta olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile alakalı salgın Türkiye'ye de sıçramış durumda. 100 taneden çok ülkede görülmüş olan ve 6.000 taneye yakın insanın yaşamını yitirmesine neden olan salgın, vatandaşları da çok fazla tedirgin etmeye başladı. Salgınla alakalı bedelini ağır bir şekilde ödemiş olan ülkelerin, vakti zamanında gereken önlemleri almamış olduğunu belirten vatandaşlar, Twitter platformu üzerinde harekete geçip sokağa çıkma yasağının gelmesi şeklinde çağrıda bulunmuş oldu

#sokağacıkmayasağı şeklindeki bir etiket altında fikirlerini beyan etmiş olan vatandaşlar, bahsi geçen etiketi Türkiye'nin gündemi içerisinde birinci sıraya sokmuş oldu.

Salgının söz konusu bu öldürücü etkisinden endişe etmeye başlayan vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yapmış oldukları paylaşımlar aracılığıyla seslerini de duyurmak için çalıştı. Bir tane kullanıcı ''Parayı yeniden kazanabilirsiniz, yaşamını yitiren canları geriye getiremezsiniz'' ifadelerine yer verirken bir başka kullanıcı da radikal  durumdaki önlemlerin can kaybı meydana gelmeden önce alınmasının gerekli olduğu görüşünü bildirmiş oldu.

Türkiye, ilk defa geçmiş olduğumuz hafta içerisinde görülmüş olan kovid-19 ile alakalı vakanın sonrasında bir dizi kararlar almış oldu. Sağlık Bakanlığının alakalı öteki mercilerle koordine bir biçimde yapmış olduğu çalışmalar esnasında; okulların tatil edilmesinin yanı sıra  sporlarla alakalı müsabakaların seyircisiz oynanabilmesi ile birlikte gece kulübü ve disko benzerindeki eğlence mekanlarının mevcut faaliyetlerin durdurulacak olması, ALO 184 ile alakalı hattın kovid-19 vakalarına ayrılması biçiminde bazı kararlar alınmış durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.