Yaklaşık yarım ton eroini ele geçirdiler

Gerçekleştirlen risk analizinden sonra Kapıkule Gümrük Sahasına gelmiş olan bir tane TIR, riskli bulunup x-ray taraması için sevk edilmiş oldu.

Yaklaşık yarım ton eroini ele geçirdiler


Gerçekleştirlen risk analizinden sonra Kapıkule Gümrük Sahasına gelmiş olan bir tane TIR, riskli bulunup x-ray taraması için sevk edilmiş oldu. Hurma yülü bulunan TIR'ın yapılmış taraması esnasında bazı bölümleri içerisinde şüpheli  bir durumda yoğunluklar yer aldığı tespit edilmiş oldu.

Araç  daha sonrasında ise arama hangarının içine alınıp, şüpheli bir durumda bulunan yoğunlukların gözlenmiş olduğu bölümler üzerinde çok daha ayrıntılı bir inceleme başlatılmış oldu. Uyuşturucu maddenin tespiti amacıyla özel bir şekilde yetiştirilmiş olan hassas buruna sahip olan narkotik köpekler de söz konusu bu çalışmalara dahil edilmiş oldu. Köpeklerin araç içerisinde yer alan kolilere yoğun bir şekilde tepki vermesinin hemen sonrasında içinde hurma yer alan koliler hemen açıldı.

Koliler üzerindeki karton kenarlarının normalde bulunması gerektiğinden çok daha kalın bir durumda bulunduğu, kontrol gerçekleştiren Gümrük Muhafaza ekiplerinin dikkatlerinden hiç bir şekilde kaçmadı. Şüphelenilmiş olan kolilerin kenar kısımları yırtıldığı zaman dış tarafta yer alan kenarların içinde gizli bölmeler oluşturmuş olduğu, bu söz konusu bölümlerin üzerine ince plakalar şeklinde paketlenen uyuşturucu maddeleri saklanmış oldukları da görüldü. Araç içerisinde yer alan bütün kolilerin benzer yöntem kullanılıp hazırlanmış olduğu belirlendi. Bahsi geçen koliler içinde ele geçirildiği açıklanan 455,5 kilogram ağırlığına sahip uyuşturucunun yaklaşık bir durumdaki piyasa satış değerinin  ise 91 milyon Türk lirası tutarında bulunduğu da anlaşıldı.

Konuya yönelik bir şekilde adli makamlar tarafından devam ettirilen soruşturma dahilinde bir tane şüpheli de gözaltına alınmış oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.