Yeni senede Pasaport ile sürücü belgesi harçları da zamlanacak

Yeni sene içerisinde pasaportun yanı sıra sürücü belgesiyle alakalı harçlar da zamlanmış olacak.

Yeni senede Pasaport ile sürücü belgesi harçları da zamlanacak


Yeni sene içerisinde pasaportun yanı sıra sürücü belgesiyle alakalı harçlar da zamlanmış olacak. Buna bakılırsa, 6 ay zamanlı pasaportlarla ilgili olarak 227,20 Türk Lirası tutarında, 1 sene zamanlı olanlarla ilgili olarak 332,10 Türk Lirası tutarında, iki sene zamanlı olanlarla ilgili olarakta 542,20 Türk Lirası tutarında harç ödenmiş olacak. 2021 senesinde A sınıfı sürücü belgesinin harcı 272 türk Lirası tutarında, B sınıfındaki sürücü belgesinin harcı da 820,10 Türk Lirası tutarında olacak.

Hazine ile Maliye Bakanlığında görevli olan Gelir İdaresi Başkanlığının konuya yönelik olarak 12  tane tebliği de, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısı içerisinde 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle yürürlüğe girme amacıyla yayımlanmış bir durumda. Veraset ile birlikte İntikal Vergisi Kanununun Genel Tebliğine bakılırsa, önümüzdeki sene, evlatlıklarda dahil olmak üzere, füruğ ile birlikte eşten her bir tanesine isabet etmekte olan miras hisseleri konusunda 334.534 Türk Lirası tutarında, ivazsız suret ile meydana gelmiş olan intikallerin yanı sıra para ile birlikte mal üstüne düzenlenmiş olan yarışma ve çekilişlerin yanı sıra Şans Oyunları Hasılatından alınmakta olan Vergi, Fon ve de Payların Düzenlenmesiyle ilgili Kanunda tanımlanmış olan şans oyunları üzerinde kazanılmış olan ikramiyelerde de 7.703 Türk Lirası tutarında istisna tutarı dikkate alınıyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.