Yunanistan'dan deprem konusunda korkutan uyarı

İzmir ilinde yer alan Seferihisar ilçesinde gerçekleşen 6.6 şiddetine sahip olan deprem esnasında, Yunanistan'ın Samos adası içerisinde de bir çok bina hasar almış durumda.

Yunanistan'dan deprem konusunda korkutan uyarı


İzmir ilinde yer alan Seferihisar ilçesinde gerçekleşen 6.6 şiddetine sahip olan deprem esnasında, Yunanistan'ın Samos adası içerisinde de bir çok bina hasar almış durumda. Söz konusu bu deprem, Sisam'da kiliselerden bazıları ve evlerde hasara sebep olmuş durumdayken, Yunanistan Jeoloji Enstitüsünün Müdürü görevinde bulunan Akis Tselentis yapmış olduğu açıklamada 6.2 büyüklüğüne sahip artçı sarsıntılar beklendiğine değindi.

AFAD ise, merkez üssü Ege Denizi'nin Seferihisar ilçesi açıkları olarak açıklanan 6.6 büyüklüğüne sahip deprem meydana gelmiş olduğu konusunda açıklamada bulundu. İzmir  ili olmak üzre bir çok il içerisinde hissedilmekte olan söz konusu depremin merkez üssünün Sisam (Samos) Adası olduğu bilgisine ulaşıldı. Richter ölçeğine bakılırsa söz konusu bu deprem 7.1 büyüklüğüne sahip kayda geçmiş oldu. Samos adasında yer alan Karlovasi'de depremin de etkisinden dolayı pek çok yerleşim yeri içerisinde ağır bir şekilde hasar meydana gelmiş oldu. Balkanlarda yer alan en büyük kilisede bilinmekte olan ve de Karlovasi'de bulunan Meryem Ana Kilisesi'nin çok büyük bir kısmı şiddetli depremden dolayı çökmüş oldu.

Diğer taraftan, Depremin tetiklemiş olduğu tsunamiyle alakalı bir şekilde, en çok risk altında bulunan söz konusu bölgenin Sisam adasının kuzeyde yer alan kıyıları olduğu belirtildi. Jeoloji Enstitüsünün Müdürü görevinde bulunan Akis Tselentis, 6.6 büyüklüğünde gerçekleşen depremin ana deprem olduğunu tahmin etmekte olduğunu, fakat Richter ölçeğine bakarak 6.2 büyüklüğünde çok kuvvetli artçı sarsıntıların süreceği konusunda uyarı yaptı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.