Yunanların zulmü devam ediyor

Pazarkule sınır kapısı içerisinde yer alan tampon bölge üzerinde Yunan güvenlik mensuplarının mültecilere uygulamış olduğu zulüm devam ediyor.

Yunanların zulmü devam ediyor


Pazarkule sınır kapısı içerisinde yer alan tampon bölge üzerinde Yunan güvenlik mensuplarının mültecilere uygulamış olduğu zulüm devam ediyor. Mültecilere yapılmış olan orantısız bir durumdaki müdahalelerin hemen sonrasında üç tane mülteci yaşamını yitirdi. Söz konusu olaylar esnasında 198 tane mülteci de yaralanmış durumdayken, 14 tanesinin hastanelerde tedavilerinin sürdüğü konusunda açıklama yapıldı.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından alınmış olan bilgilere bakılırsa, Yunanistan güvenlik güçleri aracılığıyla tampon bölge üzerinde ve de Meriç Nehri'nin sınır hattı üzerinde Yunanistan'a geçme amacıyla beklemekte bulunan mültecilere gerçekleştirilen müdahaleler sonrasında, 2.306 tane mülteci için bölge üzerindeki hastanelerin yanı sıra kentin tamamındaki hastaneler içerisinde tıbbi yardım gerçekleştirildiği ifade edildi.

Biber gazının yanı sıra ses bombası ile birlikte gerçek mermi, plastik mermi ve de tazyikli sıcak suyla müdahale yapılmaları sonucunda üç tane mülteci yaşamını yitirirken 198 kişi de yaralanmış oldu. Yaralılar arasından on dört tane mültecinin tedavisine devam edilmekte olduğu açıklaması yapıldı.

Edirne ilinden Yunanistan'a geçme konusunda isteği bulunan mülteciler arasından Fas uyruğuna sahip Adil Ghazzal, Meriç ilçesinin yakınlarında atılmış olan gaz kapsülünden dolayı, Suriye uyruğuna sahip Muhammad Arab ile birlikte Pakistan uyruklu Muhammad Gulzar vücutlarına isabet etmiş olan mermilerden dolayı yaşamını yitirdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.