Ellerin temiz tutulması çok önemli

Hastalıkların bir çoğu da ellerin temiz olmaması sebebi ile gelmektedir ki bu el temizliğinin ne kadar önemli olduğunu bize fazlası ile göstermektedir.

Hastalıkların bir çoğu da ellerin temiz olmaması sebebi ile gelmektedir ki bu el temizliğinin ne kadar önemli olduğunu bize fazlası ile göstermektedir. El temizliği konusunda fazlasıyla büyük olan çalışmalar yapılmakta ve hepsinden de benzer sonuçlar çıkmaktadır: “Elinizi Temiz Tutun Sağlıklı Yaşayın!” İnsan vücudunda yaklaşık olarak 10000 adet mikrop vardır ve bunların büyük çoğunluğu da ellerde yer almaktadır. Tüm işlerimizin hatta belki de en önemli hizmetçisi olmakta olan ellerimiz ve tabiiki  o zaman  hastalığımızın en önemlisi de ellerimizin mikroplu olmasından kaynaklanmaktadır.

Ellerimizde mikrop kalmaması bizi çok sağlıklı yapacağını düşündürmektedir ama bu düşünce de son derece yanlıştır. Eğer ellerimiz ya da vücudumuzun herhangi bir yeri  mikroplardan komple arındırılırsa insan yaşamıda kesinlikle son bulur; çünkü ellerimizde yer almakta olan mikroplar insan bağışıklığının korunmasınıda sağlamaktadır. O halde mikropsuz da olmayacağından dolayı sürekli olarak ellerimizi yıkayarak ellerimizde hem belli miktarda mikrop bırakmış oluruz hem de sağlıklı olan bir hayata sahip olmuş olabiliriz.

En iyi el temizleyicileri ise her zaman olduğu gibi sabun ile su olarak öne çıkmaktadır. Bir takım farklı temizlik ürünleri de yer almaktadır, misal antibakteriyel bir şekile üretimi yapılmış olan ürünler ya da antibakteriyal özelliğe sahip sabunlar buna birer örnek olarak verilebilir ancak bunlar bizim tarafımızdan çok fazla önerilen ürünler değildir.