Güneş çarpmasının ölüm ile sonuçlanabileceğini açıkladı

Sıcaklıkların kendisini çok ciddi bir seviyede hissettirmekte olduğu bugünler içerisinde uzmanlardan uzun bir zaman boyunca güneş altında kalınmamasının gerekli olduğu şeklinde bir uyarı gelmeye başladı.


Sıcaklıkların kendisini çok ciddi bir seviyede hissettirmekte olduğu bugünler içerisinde uzmanlardan uzun bir zaman boyunca güneş altında kalınmamasının gerekli olduğu şeklinde bir uyarı gelmeye başladı. İç hastalıklarının Uzmanı olan Doktor Mücahit Gür ise, güneş çarpmasının bulantı ile birlikte ateş ve de  kas kramplarıyla beraber ortaya çıkmaya başlayan ölümcül bir şekilde seyredebilen klinik bir tablo olarak görüldüğünün altını çizmiş oldu.

Hava sıcaklığıyla birlikte nemin en yoğun olduğu dönemler içerisinde uzun bir zaman boyunca güneşin altında kalınmasına bağlı  bir şekilde vücut sıcaklığının 40 dereceyle birlikte üstünde seyretmesinden dolayı meydana gelen güneş çarpmalarına karşı çok daha fazla dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Emsey Hospital'de İç hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Doktor Mücahit Gür; bulantı ile birlikte ateş ve de  kas kramplarıyla ortaya çıkmış olan durumlar acil bir şekilde tedavi gerektirmekte olan ölümcül  bir şekilde seyredebilen klinik bir tablo olarak öne çıktığına da vurgu yaptı.

''Güneş çarpması ise bebeklik döneminden 65 yaş üstünde yer alan kişilere kadar yaşanabilmekte olan bir durumdur. Özellikle de gebelik dönemi yaz ayarına denk gelmiş olan annelerin güneşe çıkması hiç bir şekilde önerilmiyor'' ifadelerine yer vermiş olan Doktor Mücahit Gür daha sonrasında ise; ''Şeker hastalığı bulunanlarla birlikte yüksek tansiyondan şikayetçi, kronik bir şekilde böbrek yetmezliği bulunan, obezite ve kanser benzerindeki kronik hastalıkları olanlar da  özellikle 10:00 ila 16:00 saatlerinin arasında hiç bir şekilde güneşe çıkmamalıdır. Alkol kullanmakta olan, psikiyatrik bir şekilde hastalığı bulunan ve de  ilaç kullanımı gerçekleştiren kişilerde  kesinlikle güneşten korunmalıdır'' ifadelerine yer verdi.