Teslimatın zamanında yapılacağı açıklandı

S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile alakalı soruları cevaplayan Kremlin Sözcülerinden Dmitriy Peskov; ''Teslimatla alakalı süreç, hali hazır bir şekildeki anlaşmanın gerektirmekte olduğu biçimde zamanında gerçekleştirilecek'' şeklinde bir açıklama yaptı.


S-400 hava savunma sistemlerinin teslimatı ile alakalı soruları cevaplayan Kremlin Sözcülerinden Dmitriy Peskov; ''Teslimatla alakalı süreç, hali hazır bir şekildeki anlaşmanın gerektirmekte olduğu biçimde zamanında gerçekleştirilecek'' şeklinde bir açıklama yaptı. Peskov ayrıca, teslimat süreci içerisine geçilip geçilmemiş olduğu biçimindeki 2. soruyla alakalı olarakta; ''teslimatla alakalı süreç bir bütün şeklinde ele alınacak olursa, o durumda teslimatın yapılma aşamasında bulunduğunu söylemenin olanaklı olduğunu'' açık bir şekilde ifade etti.

Diğer taraftan Rusların yapmış olduğu S-400 isimli hava savunma sistemlerinin ülkemize teslimatı yaklaşmaktayken, Amerika Birleşik Devletleri'nden söz konusu bu durumla alakalı bir açıklama daha yapıldı. CNBC’ye konuşma gerçekleştiren bir tane Amerikalı yetkili, ülkemizin Rusya’dan S-400  isimli hava savunma sistemleri satın almış olmasına yönelik sert açıklamalar gerçekleştirdi. Kanala konuşma gerçekleştiren bir tane Amerika Birleşik Devletleri'nin Dışişleri Bakanlığı'nda görevli yetkilileri; ''S-400 hava savunma sistemleri teslimatını bitirirse Türkiye’nin fazlasıyla gerçek ve  de olumsuz sonuçlarla karşılaşacak olduğunun altını çizmekteyiz'' ifadelerine yer verdi. Adı konusunda bir açıklama yapılmayan yetkili isim ayrıca; ''NATO'da yer alan ülkelerin NATO sistemleri ile beraber çalışabilecek askeri teçhizatları tedarik etmeleri gerekli. Rus sistemlerinden herhangi bir tanesi bu standarda  hiç bir şekilde uymayacaktır'' şeklinde konuştu.