Samsung şirketi kullanıcılarını Android Pie ile sevindirecek

Yaklaşık olarak 3 sene öncesinde Android Marshmallow isimli işletim sistemiyle kullanıma sunulmuş olan uyarlanabilir durumdaki depolama özelliği, kullanıcıların yükledikleri uygulamalarını dahili depolama alanı üzerinden microSD karta taşıyabilmesine izin vermekte.


Yaklaşık olarak 3 sene öncesinde Android Marshmallow isimli işletim sistemiyle kullanıma sunulmuş olan uyarlanabilir durumdaki depolama özelliği, kullanıcıların yükledikleri uygulamalarını dahili depolama alanı üzerinden microSD karta taşıyabilmesine izin vermekte. Böylelikle özellikle de 8 GB büyüklüğe sahip düşük dahili depolama alanı olan cihazlar içerisinde uygulamaların kaplamakta olduğu alandan da tasarruf edilmiş oluyor.

Tabii ki de, bahsi geçen bu işlem düşük okuma ve yazma hızları bulunan bir hafıza kartıyla kullanılırsa uygulamaların açılma zamanları fazlasıyla uzamış oluyor. Bundan dolayı ilk sırada Samsung şirketi olmak üzere pek çok akıllı telefon üreten firma, giriş seviyesi telefonlar içerisinde yer vermiş olduğu bu özelliği, amiral gemisi seviyesinde olan akıllı telefonları içerisinde ön plana çıkartmamakta.

Çünkü, kullanıcıların telefona takmış olduğu hafıza kartları, cihazların çok yüksek okuma  ve yazma hızı bulunan dahili depolama alanlarına bakıldığında çok yavaş kalmakta. Fakat, Android Pie isimli güncellemeyle beraber bu durumun değişecek olduğu ve firmanın Galaxy S8  modeli ve daha üstündeki amiral gemisi modellerini uyarlanabilir durumdaki depolama alanı özelliğiyle buluşturmak için hazırlıklar yaptığı ortaya çıktı.

Test yazılımları içerisinde ortaya çıkmış olan uyarlanabilir durumdaki depolama alanı özelliğine kullanıcıların ihtiyaç duyup duymayacağı ise tartışmaya tamamen açık bir konu. Çünkü, Samsung şirketinin amiral gemisi modelleri içerisinde depolama alanı tam 64 GB boyutundan başlıyor. Tabii ki, bu özellik büyük boyuta sahip dosyaları depolamakta olan kullanıcıların yüzünü güldürmüş olacak.