KPSS sınavının sonuçları hangi tarihte açıklanacak?

Kamu kurumları içerisinde görev alma konusunda isteği bulunan adayların girmiş olduğu 2019 KPSS sınav sonucunun tam olarak ne zaman açıklanacağı kesinleşti.


Kamu kurumları içerisinde görev alma konusunda isteği bulunan adayların girmiş olduğu 2019 KPSS sınav sonucunun tam olarak ne zaman açıklanacağı kesinleşti. ÖSYM'nin tarafından gerçekleştirilmiş olan KPSS Genel Kültür ile birlikte KPSS ÖABT ve KPSS Alan Bilgisi'nin sınavlarına ait sonuçlar 29 Ağustos tarihi içerisinde erişime açılmış olacak. Sonuçların paylaşılmasının hemen sonrasında ise tercih süreci başlamış olacak. 2020 senesinden itibaren gerekli durumdaki mülakatları geçmiş olan adaylar iş başı yapmaya başlayabilecekler.

4 Temmuz tarihi içerisinde gerçekleştirilmiş olan KPSS Genel Yetenek - Genel Kültür sınavlarının hemen sonrasında aynı günde bir de Eğitim Bilimleri sınavı yapılmış oldu. 20 ila 21 Temmuz tarihleri içerisinde KPSS Alan Bilgisi'nin sınavları ise 3 daha değişik bir oturum yapılarak gerçekleştirilmiş oldu. En son ise tekrar öğretmen adaylarını çok yakınen ilgilendirmiş olan KPSS'nin Öğretmenlik Alan Bilgisi ile alakalı test 28 Temmuz tarihi içerisinde gerçekleştirilmiş oldu.

Sınava girmiş olan adaylar sonuçlarını ise T.C kimlik numaralarıyla birlikte şifrelerini kullanarak ÖSYM'ye ait olan internet sayfası üzerinden kolay bir şekilde öğrenebilecekler. Sınavlarla alakalı olarak herhangi bir şekilde sonuç belgesinin basılmayacağı ve adayların adreslerine postalanmayacağı da açıklanmış bir durumda. İnternet sayfası üzerinde ilan edilmiş olan sonuç bilgilerinin adaylar için bir tebliğ hükmü taşıdığı açıklandı.