Dolar enflasyon rakamlarından sonra düşüşe geçti

Geçmiş olduğumuz  hafta  içerisinde dövizle ilgili kurlar düşüş eğiliminde hareket etmeyi sürdürürken, dolar/Türk Lirası ise, haftalık bazdan bakıldığı zaman %1,3 oranında bir değer kaybı yaşayarak Cuma gününü 5,70 tutarından tamamlamış oldu.


Geçmiş olduğumuz  hafta  içerisinde dövizle ilgili kurlar düşüş eğiliminde hareket etmeyi sürdürürken, dolar/Türk Lirası ise, haftalık bazdan bakıldığı zaman %1,3 oranında bir değer kaybı yaşayarak Cuma gününü 5,70 tutarından tamamlamış oldu. Hafta sonunda ise uluslararası özelliğe sahip kredi derecelendirme kuruluşlarından biri olan Fitch Ratings, Türkiye ile alakalı değerlendirmesi üzerinde, kredi notunu teyit etmiş bir durumdayken, görünümü ise ''negatiften'' alarak ''durağana'' çekmiş oldu.

Bu sabah saatlerinde açıklaması yapılan enflasyon rakamlarından sonra ise dolar adeta düşüşe geçmeye başladı. Enflasyonun Ekim ayı içerisinde senelik %9,26 seviyesinden %8,55 seviyesine gerilemesinin hemen sonrasında dolar/Türk Lirası, geçmiş olduğumuz hafta yaşadığı düşüşünü bugüne kadar taşıyıp, 5,6878 seviyesiyle birlikte geçtiğimiz 1 ayın en düşük seviyesini görmüş oldu. Dolar/Türk Lirası, saatler 10:50'yi gösterirken daha önceki kapanışa bakıldığı zaman ortalama olarak %0,1 oranındaki bir artışla 5,69 tutarından alıcı bulmayı sürdürüyor.

Aynı dakikalar içerisinde euro/Türk Lirası da %0,3 seviyesinde bir değer kaybı yaşayarak 6,36 seviyesinde, sterlin/Türk Lirası ise %0,4 oranındaki bir değer kaybıyla 7,36 tutarından işlem görmeye devam ediyor..

Analistler ise, Fitch Ratings platformu tarafından 7 senelik bir aradan hemen sonra gelmiş ilk pozitif adımdan dolayı Türk lirası varlıkların pozitif bir şekilde ayrışmış olduğunu ifade ederek, Ekim ayında yer alan enflasyonun daha önceki aya bakıldığı zaman %2 oranında bir artış yaşayarak piyasa beklentisinin doğrultusunda gerçekleşip senelik enflasyonun da %8,55 seviyelerinde bulunmuş olduğunu belirtti.