Terör örgütüne en ağır darbelerden biri vuruldu

Suriye bölgesinde Barış Pınarı Harekatı'nın yanı sıra Irak'ın kuzey bölgesinde süren Kıran Operasyonları aracılığıyla bölücü terör örgütlerinden biri olan PKK'ya  fazlasıyla ağır  bir darbe vurulmuş oldu.


Suriye bölgesinde Barış Pınarı Harekatı'nın yanı sıra Irak'ın kuzey bölgesinde süren Kıran Operasyonları aracılığıyla bölücü terör örgütlerinden biri olan PKK'ya  fazlasıyla ağır  bir darbe vurulmuş oldu. İçişlerinin Bakan Yardımcısı görevinde bulunan  Tayyip Sabri Erdil, Ekim ayı içerisinde bölücü terör örgütlerinden biri olan PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında, gri liste ile birlikte kırmızı liste içerisinde bulunan 133 tane teröristin tamamen etkisiz bir duruma getirilmiş olduğunu ifade etti.

İçişleri Bakanlığında yer alan  İzleme ile Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesinin dahilinde Isparta ilinde gerçekleştirilen toplantıdan hemen sonra gazetecilere yapmış olduğu özel açıklamanın içinde, bakanlıklarının aslında temel  durumdaki hizmetinin, kamu güvenliğiyle birlikte huzurunu sağlayabilmek olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Ülkenin sınırları üzerinde uzun bi zamandan beri gerilim ile birlikte çatışma ve de  kaos ortamı yer aldığına işaret etmiş olan Erdil, terör örgütlerinin ise ülkemizin en önemli ve güncel problemlerinden bir tanesi olduğunu açıkça ifade etti.

Ülkemizin terör örgütünü bitirme konusunda kararlı bir durumda bulunduğunu ifade eden Erdil sonrasında ise; ''Türkiye, terör hususunda çok ağır bedeller ödemiş durumda. Artık geriye dönülmesi de hiç bir şekilde olanaklı değil. Türkiye, güvenlik koridorunu kesinlikle gerçekleştirmiş olacak. Bölge üzerinde ekonomi ile birlikte güven istikrarı sağlanmış olacak.'' ifadelerine yer verdi.

Erdil ayrıca, terör ile mücadele konusunda, lojistikleri kesildikten hemen sonrasında terörün önemli bir seviyede kontrol altına alınacak olduğunu ifade etti.