Fatih ilçesinde silahlı saldırı

İstanbul ilinde yer alan Fatih ilçesinde akşam saatlerine doğru herkesin kanlarını donduran bir olay meydana geldi.


İstanbul ilinde yer alan Fatih ilçesinde akşam saatlerine doğru herkesin kanlarını donduran bir olay meydana geldi. Bir tane otele ait kafe içerisinde oturduğu bilgisine ulaşılan Uygur Türkü Saimait Aierken, daha halen kimliği tespit edilemeyen bir şahsın silahlı saldırısına uğramış oldu. Saldırıdan sonra ağır bir şekilde yaralanmış olan Aierken, götürüldü hastane içerisinde yaşamını yitirdi.

Söz konusu bu olay ise, saatler 20:40 civarında Millet Caddesi'nin üstünde yer alan bir tane otelin kafe kısmında gerçekleşti. Kafe içerisinde bir masada oturduğu bilgisine ulaşılan Uygur Türkü Saimait Aierken, bir şahsın silahlı saldırısına uğramış oldu. Vücudunun çeşitli yerlerine kurşunlar isabet etmiş bulunan Aierken, ağır  bir şekilde yaralandı. Bildirilmesinin hemen sonrasında olayın yaşandığı yere çok fazla sayıda polis ekibiyle birlikte sağlık ekibi yönlendirildi. Sağlık personelleri, yaralı şahsı ilk müdahalesinin hemen sonrasında  hastaneye götürdü. Aierken, ise hastanede kurtarılamadı ve yaşamını yitirdi.

Polis ekipleri söz konusu bu olaya yönelik çalışma başlatmış bir durumdayken ilk belirlemelere bakılırsa, yaşamını yitiren Saimait Aierken'in, gümrükleme işleti ile uğraşmakta bulunan bir tane işadamı olarak tanındığı ve maddi sıkıntılar içerisinde yer aldığı tespit edildi. Polis ekipleri, söz konusu bu cinayetin alacak ve verecek sorunundan meydana gelmiş olabileceği ihtimalinin üstünde durmakta.