Metro hatları konusunda yeni karar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait iştirak firmaları arasında yer alan Metro İstanbul, yolcular tarafından yapılan istekler kapsamında hafta sonunda yolcu yoğunluğu konusunda bir kaç analiz gerçekleştirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait iştirak firmaları arasında yer alan Metro İstanbul, yolcular tarafından yapılan istekler kapsamında hafta sonunda yolcu yoğunluğu konusunda bir kaç analiz gerçekleştirdi. Bu söz konusu analizler sonrasında M2 Yenikapı – Hacıosman hattı üzerinde Cumartesi günlerinde yoğunluğun artmış olduğunu ve kapasitenin hızlı bir şekilde çoğaltılmasının gerekli olduğu tespit edilmiş oldu. 4 Ocak 2020 Cumartesi gün itibariyle M2 Yenikapı – Hacıosman metro hattı 8'li trenler ile hizmet verecek.

Her geçtiğimiz gün 2 milyon taneden çok yolcu taşımacılığı gerçekleştiren Metro İstanbul, M2 hattı üzerinde hafta içinde 5 gün süresince 8 araçla, hafta sonunda ise 4 araç bulunan trenler ile hizmet vermeye devam ediyor.

Vatandaşlar tarafından yapılan talepler kapsamında Cumartesi günlerinde de 8 araçtan oluşan trenler kullanılıp yolcu yoğunluğu azaltılmış olacak, çok daha konforlu bir  şekilde hizmet sunuluyor olacak. Hafta sonunda ise 8 araçtan oluşan seferle ilgili uygulama 4 Ocak 2020 Cumartesi gününde başlamış olacak.

Bu söz konusu uygulama ile beraber Cumartesi günlerinde trenler üzerinde 84 tane bulunan araç sayısı 112 taneye, saatlik bir şekilde yolcu taşıma konusundaki kapasite de çift yönde %33 oranında çoğalarak 34.200 taneden 45.600 taneye kadar çıkmış olacak. Gün süresince 14 tane tren tek bir yönde 190 tane sefer gerçekleştirecekken, söz konusu bu seferler içerisinde 40  tane de tren sürücüsü görev yapmış olacak.