Brad ilk oscar ödülünü aldı

Tanınmış pek çok yapım üzerinde rol almış bulunan Amerika Birleşik Devletleri asıllı aktörlerden Brad Pitt, oyuncu olarak kariyerindeki ilk Oscar ödülünü kazanmış oldu.


Tanınmış pek çok yapım üzerinde rol almış bulunan Amerika Birleşik Devletleri asıllı aktörlerden Brad Pitt, oyuncu olarak kariyerindeki ilk Oscar ödülünü kazanmış oldu. Teşekkür konuşmasıyla alakalı olarak kürsüye çıkmış olan Pitt, Amerika Birleşik Devletleri'nin Başkanı görevinde bulunan Trump'ın azil sürecine  de bir göndermede bulunarak; ''Konuşma gerçekleştirmem amacıyla 45 saniyelik bir zamanım var. Senato'nun John Bolton'a tanımış olduğu zamandan daha da çok'' ifadelerine yer verdi.

John Bolton ise, Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görevliydi. Yazmış olduğu bir kitap üzerinde kullanmış olduğu ifadeler ise Trump'ın azille alakalı sürecinin önünü açmış durumdaydı. Amerika Birleşik Devletleri'nde muhalefette yer almakta bulunan Demokratlar, Bolton'ın Senato üzerinde ifadeye çağrılmasının gerekli olduğunu ifade etti fakat Bolton ise ifadeye hiç bir şekilde çağrılmadı.

Gece esnasındaki ilk Oscar ödülü ise  En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalı üzerinde verilmiş oldu. Brad Pitt, ''Once Upon a Time in Hollywood'' isimli yapım üzerindeki rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalı üzerine Oscar almaya hak kazanmış oldu. En İyi Kadın Oyuncu dalındaki ödülü ise 'Judy' adlı filmdeki rolünden dolayı Renée Zellweger kazanmış oldu. En İyi Erkek Oyuncu dalındaki ödüle ise ''Arthur Fleck'in 'Suçun Palyaço Prensi'ne dönüşümünü anlatmakta bulunan Joker filmi üzerindeki performansından dolayı Joaquin Phoenix layık görülmüş oldu.