Fransa'da virüs yayılıyor

Fransa içerisinde virüsün ilk tespit edilmiş olduğu Ocak ayının son günlerinden bu zamana kadar 100 insanda korona virüsü tespit edilmiş olduğu ifade edildi.


Fransa içerisinde virüsün ilk tespit edilmiş olduğu Ocak ayının son günlerinden bu zamana kadar 100 insanda korona virüsü tespit edilmiş olduğu ifade edildi. İtalya'dan hemen sonra Avrupa'nın 2. korona virüs yayılma noktası olarak öne çıktığı ifade edilmekte olan Fransa üzerinde geçmiş olduğumuz bir haftalık zamna diliminde vaka sayısının artış göstermesinden dolayı hükümet  tam tamına 5.000 kişiyi aşmakta olan etkinliklerin yasaklanmış olduğu konusunda açıklamada bulundu.

Başkent Paris içerisinde pek çok konser ile birlikte etkinliğin iptal edilmiş olduğu ifade edilirken, Louvre Müzesi'nin de bu sabah saatlerinde kapıları açmamış olduğu lakin halen bir açıklama yapılmamış olduğu bilgisine ulaşıldı. Fransa içerisinde korona virüsünden dolayı iki kişi yaşamını yitirmişti.

Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yapılmış olan yazılı açıklama üzerinde, Çin'de bugüne dek meydana gelen toplamdaki can kaybı,  iki tanesi Hong Kong Özel İdari Bölgesi üzerinden olmak üzre 2.872 kişiye, Kovid-19 adlı virüsün vaka sayısı da 79.824 kişiye kadar ulaştı.

Kovid-19 şüphelisi olan bireylerin sayısı 851 kişiye, müşahede altına alınmış olanların sayısı da 51.856'ya gerilemiş durumdayken, taburcu edilmiş olanların sayısı ise 41.625'e kadar yükselmiş oldu. Öte yandan ülke üzerinde salgından dolayı geçmiş olduğumuz 24 saatlik zaman diliminde 35 kişi yaşamını yitirdi. 573 tane yeni koronavirüs vakası saptanmış durumdayken, yeni  yaşanan can kayıplarının 34 tanesi koronavirüsün en yoğun olarak görülmekte olduğu Hubey, bir tanesi de Hınan eyaleti içerisinde gerçekleşmiş oldu.