İtalya'daki koronavirüs ölümleri devam ediyor

İtalya içerisinde yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı, bugün 97 kişi daha çoğalarak 463'e kadar çıkmış oldu.


İtalya içerisinde yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı, bugün 97 kişi daha çoğalarak 463'e kadar çıkmış oldu. Ülke içerisinde, bundan sadece iki hafta öncesinde patlak vermiş bulunan Kovid-19 sebebiyle bilanço ağırlaşmayı sürdürüyor. Sivil Savunma Genel Müdürü görevinde bulunan Angelo Borrelli, koronavirüs ile alakalı vakalara yönelik son durumu da başkent Roma'da gerçekleştirmiş olduğu günlük basın toplantısı kapsamında paylaşmış oldu. Borrelli, ülke içerisinde mevcut  durumda bulunan koronavirüsle alakalı vaka sayısının 7.985 tane, yaşamını yitirenler ve iyileşmiş olanlar dahil edildiği zaman koronavirüs bulaşmış olanların toplam sayılarının da 9.172 kişiye ulaşmış olduğunu belirtti. Genel Müdür görevinde bulunan Borrelli, yaşamını yitirenlerin sayısının düne bakıldığında 97 kişi daha çoğalarak 463'e kadar çıkmış olduğunu açıkladı. Borrelli öte yandan, iyileşmiş olanların sayısının ise bugün  tam tamına 102 kişi daha çoğalarak 724'e kadar çıkmış olduğunu aktardı.

Öte taraftan, Kovid-19 endişesinin yanı sıra buna yönelik tepkilerden dolayı ülke içerisinde hafta sonunda baş göstermiş olan cezaevinde isyan furyası bugün içerisinde de sürdü. Geçmiş olduğumuz gü Modena'da meydana gelen olaylar esnasında altı tane mahkumun yaşamını yitirmiş olduğu açıklaması yapılırken, başkent Roma'da yer alan Rebibbia cezaevi de dahil olmak üzre ülkenin tamamında yer alan 27 tane ceza evi içerisinde olayların çıktığı ifade ediliyor. Söz konusu bu olaylarla mahkumların yatakhanelerini ateşe vermiş oldukları ve bir şekilde kaçma konusunda çalışmaya uğraştıkları da ifade ediliyor.