Büyük fuar ertelendi

Her sene içerisinde onlarca ülke üzerinden yüzlerce şirketin katılım gerçekleştirdiği ve ürünlerini toplam olarak 96.000 metrekarelik açık ve de kapalı alan üzerinde sergilemekte olduğu Konya Tarım Fuarı, koronavirüs sebebiyle ertelenmiş durumda.


Her sene içerisinde onlarca ülke üzerinden yüzlerce şirketin katılım gerçekleştirdiği ve ürünlerini toplam olarak 96.000 metrekarelik açık ve de kapalı alan üzerinde sergilemekte olduğu Konya Tarım Fuarı, koronavirüs sebebiyle ertelenmiş durumda. 17 ila 21 Mart tarihlerinde düzenlenmesi konusunda planlamalar yapılan fuarın 2 ila 6 Haziran tarihlerinin arasında gerçekleştirileceği bilgisine ulaşıldı.

Sözcü gazetesinde bulunan habere bakılırsa; Konya Ticaret Odası (KTO) da üyelerine yollamış olduğu açıklama içerisinde; ''17 ila 21 Mart 2020 tarihlerinde Konya ilinde gerçekleştirilecek Konya Tarım Fuarı, pek çok farklı ülkeyi de etkisi altına almış bulunan Covid-19 salgınından dolayı (Üyelerimiz tarafından yapılan fazlasıyla yoğun bir talepten dolayı) toplum sağlığının üstünde risk oluşturmamasını teminen birliğimizin isteği ve alakalı paydaşların ortak kararından sonra 02 ila 06 Haziran 2020 tarihine ertelenmiş durumdadır'' şeklindeki ifadelerine yer vermiş oldu. 

Her sene, Türkiye'nin her bir kentinden ve dünyanın pek çok ülkesi üzerinden yüz binlerce sayıdaki insanı Konya'ya çekmeyi başaran Tarım Fuarı bu alan içerisinde Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın da üçüncü en büyük fuarı olarak karşımıza çıkma özelliğine de sahip.

Çin içerisinde ortaya çıkmış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünya üzerinde tam tamına 113.584 kişiye bulaşmış oldu, salgın esnasında şimdiye kadar 3.996 kişi yaşamını yitirdi.